in

Prvi dan regate CROFISH: Pljusak i slab vjetar omeli jedriličare, Porečanka Nika Fornažar ostvarila dobar rezultat

Danas, 22. studenog, prvoga dana natjecanja na regati Crofish u  Poreču, odnosno prvenstvu Hrvatske u klasi optimist za uzrast do 12 godina, mladi jedriličari su uspjeli odjedrili jedan plov po vjetru 10 do 12 čvorova, dok su drugi plov morali prekinuti zbog nedostatka vjetra nakon čega se na Poreč sručio i jak pljusak.

U prvom plovu trijumfirao je Bepo Duplančić iz splitske Zenete ispred čak trojice jedriličara pulske Uljanik Plovidbe koji su se poredali na pozicije od drugog do četvrtog mjesta, Eme Grabar koja je ujedno i najbolja djevojčica, te Edija Jurmana i Luke Lorencina.

U konkurenciji 79 jedrilica među prvih deset u apsolutnom poretku od istarskih predstavnika na odličnom šestom mjestu nalazi se i Nika Fornažar iz kluba domaćina, Horizont Poreča koja je ujedno i druga djevojčica u poretku.

Na regatnom polju van uvale Peškera prvenstvo se nastavlja u subotu i nedjelju, 23. i 24. studenog u vremenu od 10 do15 sati, a organizatori se nadaju da će vremenski uvjeti za jedrenje biti povoljni barem za još jedan plov kako bi državno prvenstvo i službeno bilo pravovaljano.

Svečano proglašenje najboljih, podjela medalja, pehara i ostalih priznanja u nedjelju će se održati u 17 sati u dvorani Žatika u sklopu sajma ribarstva i sportova na vodi Crofish.

Izvor JK Horizont Poreč

Bez vode 25. studenog nekoliko ulica u Varvarima

I Zagreb pomaže mladoj Porečanki: Gabi Novak i Matija Dedić nastupit će za pomoć Antoniji Tamburin