in

Pulski gradski bazeni sa spa zonom otvaraju se u utorak – dnevna karta 25 kuna

U utorak, 18. prosinca, u 11 sati na Verudi svoja vrata otvara novoizgrađeni kompleks javnih gradskih bazena Pula revijalnom vaterpolo utakmicom mlađih uzrasta Vaterpolo kluba Pula i plivačkim natjecanjem plivačkih klubova Pula i Arena te triatlon kluba Pula. Nakon službenog otvorenja, od 14 sati, bazeni će biti otvoreni i za sve građane grada Pule – djecu predškolskog i školskog uzrasta, osobe s invaliditetom i sa smanjenom pokretljivošću, potom za rekreativce, osobe treće životne dobi, plivače i sportske klubove.

Građanima će na raspolaganju biti tri bazena: vaterpolo bazen dimenzija 34×25 metara, multifunkcionalni bazen 25×10 metara te bazen za bebe dimenzija 7×6 metara. Prostor čini i spa zona s četiri saune i whirpoolom te multifunkcionalna i fitness dvorana. Dodatan prostor kompleksa čine sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ugostiteljski objekt. U prostoru je postavljena oprema za sportska natjecanja i uređen je okoliš.

Gradski bazeni izgrađeni su kako bi u njima sportaši pulskih plivačkih klubova, vaterpolskog kluba i triatlon kluba imali što bolje uvjete za trening te kako bi našim najmlađim sugrađanima omogućili sportski razvoj u primjerenim uvjetima. Jednako tako, bazeni će biti dostupni svim građanima bez obzira na dob, a prilagođeni su i osobama s poteškoćama u kretanju.

Pored rekreacije, treninga i obuke plivača, bazen omogućuje održavanje međunarodnih natjecanja u 25-metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama, te međunarodne vaterpolo utakmice i turnire.

Cijena ulaznice iznosi 25 kuna, dok će za mjesečnu odnosno godišnju kartu trebati izdvojiti 300, odnosno 1.500 kuna.

Cijena ulaznice za osnovnoškolsku i srednjoškolsku djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom iznosi 15 kuna, odnosno 200 kuna mjesečno ili 1.000 kuna godišnje. Cijena ulaska u Spa zonu za dva sata korištenja je 100 kuna, s time da će srijedom i petkom od 16 do 22 sata spa zona biti na raspolaganju isključivo ženama.

Radno vrijeme bazena bit će od 6 do 22 sata svakog dana osim na pojedine državne praznike i blagdane. Bazeni će biti na raspolaganju građanima radnim danima u periodu od 6 do 13 sati te od 18 do 22 sata, s iznimkom u utorak i četvrtak kad će vaterpolski bazen u period od 20 do 22 sata koristiti vaterpolisti Vaterpolo kluba Pula.

Subotom i nedjeljom bazeni će biti dostupni za građane će od 14 do 22 sata.

Kompleks javnih gradskih bazena najznačajniji je sportski projekt realiziran u posljednjih nekoliko godina, a u čije je planiranje Grad Pula od samog početka uključio i buduće korisnike koji su svojim prijedlozima doprinijeli definiranju konačnog rješenja.

Žatika - Foto Vinistra

Među šest najboljih hrvatskih festivala hrane i pića dva su iz Poreča

Žive jaslice iz Sv. Lovreča danas na porečkom Adventu