in

Pulski Istarski borac osvojio niz medalja na međunarodnom natjecanju Citta’ di Mosaico

Foto Istarski borac Pula

U nedjelju 16.10.2022. pulski Istarski borac nastupio je na međunarodnom natjecanju Citta di Mosaico 1964 u Spilimbergu. U konkurenciji između 56 klubova kao jedini predstavnici iz Hrvatske Puljani su osvojili drugo mjesto u ukupnom poretku klubova. Nastupili su u uzrastu mlađih kadeta, kadeta i objedinjenom uzrastu juniora, seniora i veterana.

Foto Istarski borac Pula
Foto Istarski borac Pula

U uzrastu mlađih kadeta, u težinskoj kategoriji do 50 kilograma Toma Uhač osvojio je brončanu medalju. Najviši plasman u uzrastu ml. kadeta i srebrnu medalju osvojio je Fabian Kiza u težinskoj kategoriji preko 66 kilograma. U istoj težinskoj kategoriji Grgur Bodiš osvojio je brončanu medalju dok je Rok Bodiš zauzeo peto mjesto. Dorian Nikolov u težinskoj kategoriji od 66 kilograma zauzeo je peto mjesto.

Najbolji pojedinačni rezultat osvojila je Ariana Perković u uzrastu kadetkinja u težinskoj kategoriji preko 63 kilograma. U jakoj konkurenciji Ariana je dominirala u svim borbama i zasluženo osvojila zlatnu medalju. U istoj težinskoj kategoriji 5. mjesto zauzela je Vanessa Lorber, dok je Lucija Benčik nastup završila na 7. mjestu.

U uzrastu kadeta u težinskoj kategoriji do 73 kilograma koja je ujedno bila i najbrojnija, nastupilo je 4 naša člana. Srebrnu medalju osvojio je Edvard Radolović a Paolo Krajacar brončanu. Oboje su poraženi od Stefana Josipovića (JK Sankaku Celje). Do polufinalne i finalne borbe oboje su s 4 ukupne pobjede dominantno vladali u svim segmentima borbe. Deni Delbianco zauzeo je 11. a Neo Delić 17. mjesto.

Anton Skoko osvojio je srebrnu medalju u težinskoj kategoriji do 60 kilograma. S tri pobjede,  u kojima je protivnike pobjeđivao ručnim bacanjima i gušenjima u parteru plasirao se u finale. U finalnom dvoboju, Andrea Rusalen (JK Azzaneze) za nijansu je bio bolji i zasluženo slavio.

U objedinjenom uzrastu juniora, seniora i veterana najbolji plasman ostvario je Juraj Teković u težinskoj kategoriji do 81 kilograma plasiravši se na drugo mjesto. U kategoriji do 90 kilograma nakon dvojbene sudačke odluke David Sokolović poražen je u polufinalnoj borbi. U borbi za broncu Sokolović je bio bolji u klupskom dvoboju protiv Frana Radolović i zauzeo treće mjesto.

nogometni klub jadran

Jadran Poreč protiv Šibenika u utorak na Velom Joži

Foto Atletski klub Maximvs Poreč

Porečki Maximvsi osvojili medalje na Prvenstvu Istre u krosu