in

Pulski Istarski borac osvojio pehar na Prvenstvu Hrvatske

Foto Istarski borac Pula

U subotu, 1. listopada 2022. godine na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete koje se održalo u Zagrebu, u konkurenciji između 47 klubova nastupilo je deset  natjecatelja Istarskog borca u pet težinskih kategorija.

Foto Istarski borac Pula
Foto Istarski borac Pula

Anton Skoko osvojio je brončanu medalju u težinskoj kategoriji do 55 kilograma. Natjecanje je otvorio s dvije brze pobjede u eliminacijskom djelu. Uslijedio je poraz u četvrtfinalu od Ivana Bezića (JK Pujanke). S tri pobjede u repasažnom djelu natjecanja, Skoko je zasluženo osvojio treće mjesto.

U težinskoj kategoriji do 66 kilograma nastupili su Jakov Cukon i Dorian Nikolov i upisali poraz u prvom kolu. 

U težinskoj kategoriji do 73 kilograma nastupilo je pet natjecatelja Istarskog Borca. Najbolji rezultat ostvario je Stefano Scandale. Nakon tri pobjede u eliminacijskom djelu natjecanja, u dvojbenoj sudačkoj odluci, Scandale gubi polufinalnu borbu u golden scoru od Fredi Pavlovića (JK Profectus) a nakon toga i borbu za broncu. 

Deni Delbianco upisao je tri pobjede i dva poraza i zauzeo 7. mjesto, dok su Fabijan Kiza, Neo Delić i Rok Bodiš upisali poraze u prvom kolu.

Grgur Bodiš upisao je jednu pobjedu i dva poraza u težinskoj kategoriji do 81 kilogram. 

Vanessa Lober je zauzela 5 mjesto u težinskoj kategoriji do 70 kilograma s dvije pobjede i dva poraza.

Dan kasnije, u nedjelju 2. listopada održalo se i  Prvenstvo Hrvatske U23 (mlađi seniori) gdje je sudjelovalo 30 klubova i 150 natjecatelja. Istarski borac je na natjecanje stigao sa svojih pet natjecatelja.

Dani Klačar je nastupio u kategoriji do 66 kg i iako je imao jako težak ždrijeb, jer su se u njegovom dijelu ždrijeba nagurali glavni pretendenti za odličja, to mlađeg brata Klačar nije omelo na svome putu te je redom pobjeđivao prvo Ivanjka iz Zagreba, pa onda Đžapića iz Dubrovnika da bi u polufinalu savladao rivala iz Splita Nikolu Zorotovića. U finale je ušao u borbu za koju je znao da jednostavno mora dobiti te je tako fokusiran pobijedio gušenjem mladog Katića iz Osijeka i osvojio zlatnu medalju.

Do 73 kilograma nastupio je mladi Edvard Radolović koji je još uvijek kadet ali je dan otvorio s pobjedom protiv Petra Dundare iz Zagreba koji je na ovogodišnjem juniorskom prvenstvu svladao Radolovića u finalu. Ovoga mu se puta Edvard revanširao na ovom prvenstvu. U drugoj borbi nažalost gubi u tijesnoj borbi te kroz repasaž s dvije pobjede protiv Šuškovića i Lončarića iz Zagreba dolazi do borbe za broncu u kojoj pobijeđuje

Bornu Butijera iz Dubrovnika te osvaja brončanu medalju.

Do 81 kg Istarski borac je imao dva predstavnika i dok je Juraj Teković sa jednom pobjedom i jednim porazom zaključio ovo prvenstvo David Sokolović pobjeđuje Brnadu iz Kaštela te Markovića iz Solina, a u polufinalu tijesno gubi protiv Olivera Makarovića,  iako je dao sve od sebe u iscrpljujućoj borbi, to ovaj put nije bilo dovoljno. Taj poraz ga baca u repasaž i borbu za broncu. Iako mu je sad glavni problem bio koliko mu je snage ostalo od prethodne borbe, Sokolović je danas bio odlučan vratiti se kući s medaljom oko vrata te jednim efektnim bacanjem pobjeđuje Brunu Rozgu iz Kaštela i osvaja broncu.

U kategoriji do 90 kg nastupio je Edvardov stariji brat, Fran Radolović, ali nije bio njegov dan. Ujedno mu je ovo i prvi turnir u ovoj kategoriji te s dva porza ostaje kao i Teković bez odličja. 

Istarski borac je u svojim rukama kući donio i pehar za osvojeno treće mjesto u ukupnom poretku na PH za mlađe seniore, priopćeno je iz Istarskog borca.

Marine u Vrsaru i Funtani ostvarile iznimne rezultate – na stalnom vezu nema mjesta, liste čekanja dugačke

Dječji tjedan u Vižinadi - Ilustracija

Dječji tjedan u Vižinadi uz zabavu i edukaciju