in

Pulski judaš Dominik Družeta zlatan na Europskom kupu

Foto Istarski borac Pula

Član pulskog Istarskog borca pokazao se u svom najboljem izdanju nakon dugog kriznog perioda i dao do znanja da je i dalje motiviran za velike stvari i da na njega još itekako treba računati. U vrlo jakoj konkurenciji kategorije do 81 kg nastupilo je 37 natjecatelja, a Družeta je osvojio zlato.

judo klub istarski borac pula družeta zlato

Dominik je u prvom kolu bio slobodan, da bi svoj nastup započeo borbom protiv Čeha Pavela Šveca. Od početka se Dominik postavio kao borac koji diktira ritam borbe i s dva je bacanja u razmaku od malo više od dvije minute ispratio protivnika s borilišta.

istarski borac pula judo klub dominik družeta europski kup
Dominik Družeta – Foto Istarski borac Pula

U drugome mu je kolu protivnik bio Nijemac Emil Hennebach. Scenarij je bio identičan, dvije kazne za protivnika i dva bacanja okončali su borbu po isteku druge minute.

Jednako odlučno pulski je borac nastavio u četvtrfinalu protiv izuzetno kvalitetnog Britanca Daniela Williamsa. Borbu je otvorio poenom već u prvom napadu. Nakon toga Britanac je krenuo rizičnije što je Dominik kaznio kontrabacanjem nakon minute borbe.

Polufinale protiv reprezentativca Srbije Jovana Niškanovića trajalo je vrlo kratko. Dominik je primijenio identičan recept kojim je istog protivnika svladao prošle godine baš u Dubrovniku. Odmah je spustio borbu u parter i gušenjem natjerao svog protivnika na predaju.

Finalni protivnik, Moldavac Catalin Mariannije, mogao zaustaviti nalet nezaustavljivog Družete koji nije puno oklijevao i odmah ostvario prednost nožnom tehnikom. Slijedeća dva napada nisu rezultirali poenom, ali naredni je završio visokim letom protivnika za sjajan ipon na kraju jednako sjajnog dana. O Družetinoj dominaciji govori činjenica da kroz 5 borbi proveo na borilištu svega 8 minuta.

Uz Družetu na natjecanju je nastupila i Lara Kliba koja je odradila prvu borbu ispod svojih mogućnosti i završila nastup porazom od Belgijanke Famke De Bruyn.

Nakon natjecanja pulski borci ostaju na pripremama kojima se priključuje i Robert Klačar koji je ovo natjecanje bio prisiljen propustiti zbog lakše operacije kojoj je bio podvrgnut prije dva tjedna, piše u priopćenju kluba Istarski borac.

james bond film no time to die

Kino Istra u Buje donosi dva hita: “No Time do Die” i “Triple Trouble”

waldorf istra inicijativa

Waldorfski pristup: Radionica u Brtonigli “Od slike do slova”