in

Regata grada Poreča – Natjecalo se 78 mladih jedriličara iz cijele Hrvatske

Foto JK Horizont Poreč

Jedriličarski klub Horizont ovog je vikenda bio domaćin 2. izborne regate. Porečkim akvatorijem zajedrilo je 78 mladih jedriličara i jedriličarki iz 25 hrvatskih klubova. Petak i subotu jedrilo se po jakom jugu jačine od 15 do 30 čvorova, a u nedjelju, posljednjeg dana regate, jedrilo se po maestralu koji je dostizao jačinu od 15 čvorova. U tri dana, od predviđenih 9 plovova, uspješno je odjedreno njih 8.

Foto JK Horizont Poreč

David Nicolletti zauzeo je 58. mjesto, odnosno 4.mjesto u poretku do 12 godina. Napomenimo kako je David među najmlađim jedriličarima koji su izborili nastup na izbornim regatama, a 3. mjesto mu je izmaknulo za samo jedan bod. Franco Enrico Suarez Radin završio je regatu na 64. mjestu, odnosno na 5. mjestu u konkurenciji do 12 godina.

U ukupnom poretku slavio je Josip Tafra iz Jedriličarskog kluba Labud Split, a drugo i treće mjesto zauzele su njegove klupske kolege, Bepo Duplančić i Roko Čepić Zokić. Za vrijeme proljetnih praznika klub ima kraću pauzu a zatim, od 29.4. do 1.5., slijedi regata u Splitu.

Utakmica u Vrsaru

HANDBALL WEEK: Vrsar i Poreč domaćini rukometnih reprezentacija iz četiri države

Foto Tanja Kocijančić

Detalji nesreće u Poreču: Nepropisno pretjecao kolonu pa sletio s ceste