in

Reprezentacija idući tjedan na pripremama u Poreču – zbog ozljede na EURO ne ide mladi Labinjan

Fran Mileta propušta EURO

Hrvatska rukometna reprezentacija do 23. prosinca trenira u Zagrebu, a nakon toga 26. prosinca stiže u Poreč na završni dio priprema, gdje ostaje do predzadnjeg dana u ovoj godini. Završne pripreme također će biti u Poreču, od 1. do 7. siječnja 2020. godine, u sklopu kojih će se održati i Croatia kup, a na kojemu uz Hrvatsku još nastupaju BiH i Katar, doznajemo od Hrvatskog rukometnog saveza.

Rukometni Euro održat će se od 9. do 26. siječnja u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Hrvatska prvi krug igra u Grazu, a protivnici će joj biti Crna Gora, Bjelorusija i Srbija.

”Reprezentacija koje nas očekuju u grupi ne moramo se plašiti, ali ne smijemo pristupiti na način da će biti lako. To su kvalitetne reprezentacije i moramo biti oprezni. Svaku utakmicu u skupini moramo uzeti posebno. Morat ćemo biti homogeni i pokazati požrtvovnost”, izjavio je Lino Červar te nadodao:

”Molio bih vas da nam pomognete da imamo pozitivnu atmosferu jer imamo igrače koji imaju povrede, prvenstveno Musa i Karačić.”

Kako je Hrvatski rukometni savez jučer objavio, nakon Lovre Mihića, s popisa putnika na Europsko prvenstvo otpao je i mladi Labinjan Fran Mileta. Doživio je ozbiljnu ozljedu gležnja, zbog koje će propustiti europsku smotru. Čeka ga minimalno četiri do šest tjedana pauze.

Izborniku Lini Červaru tako su na raspolaganju ostala tri desna krila od kojih će na put voditi dvojicu. To su Zlatko Horvat, Vlado Matanović i Ivan Vida, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

KAŠTELIR: U Kuću Djeda Mraza 20. prosinca stiže mađioničar!

POREČ: U subotu se trči humanitarna Adventska utrka za pomoć Centru za inkluziju