in

RK Poreč poražen u Našicama

Nex protiv Poreča - Ilustracija

Momčad Poreča upisala je poraz od Nexea u sedmom kolu Lige za prvaka. Našičani su se iskupili za dva poraza te u svojoj dvorani slavili 36:26 (17:15). Poreč se pokušavao držati u igri koliko je god mogao, ali bez nekoliko bitnih igrača rezultat na kraju nije mogao biti bolji. Unatoč porazu Poreč je i dalje na trećem mjestu s osam bodova. U osmom kolu u Poreč stiže PPD Zagreb, a utakmica je u srijedu, 9. lipnja.

Porečki rukometaši u igri protiv igrača Nexea

Rukometaši Poreča u nešto manjem sastavu otputovali su u Našice., točnije 13 igrača istrčalo je na teren, dok su izostali Matija Rađaković i Antonio Pribanić zbog ozljeda te još poneki mlađi igrači zbog fakultetskih obaveza.

Našičani su sjajno ušli u susret i pokazali da ih negativan niz nije poljuljao, a uz obrane Morena Cara u pet minuta su poveli 5:0 i ostavili Poreč bez pogotka. Igrači Ilije Lovrinovića nisu mogli pronaći rješenje u napadu, a obrana je popuštala stoga je porečki strateg vrlo rano trebao pozvati minutu odmora.

Prvi do zgoditka dolazi Luka Moslavac, a zatim preko Vedrana Mataije Poreč smanjuje na 3:6. Bilo je tu prilike i za dodatno smanjenje, ali nije iskorišteno, dok Nexe +3 čuva  sve do 15. minute susreta  kada Matej Medved s krila pogađa za 6:8. Car je bio taj koji je držao Poreč na udaljenosti jer upravo njegovih šest obrana zaustavilo je mogući egal. Najbliže je Poreč stigao u 25. minuti kada je bilo 14:15, no do odlaska na odmor Nexe je to vratio na +2 (17:15).

I drugi dio susreta je Nexe bolje otvorio s novom obranom Cara, a preko Matea Rodina postavio 19:16. Porečki napad bez Mataije koji je igru napustio zbog ozlijede u prvom dijelu, izgleda nešto drugačije, ali razlika od dva do tri gola se održavala. Utakmica se odlučila nakon 45. minute kada je Nexe povezao dvije serije te pobjegao na +6 (16:20). Unatoč porazu imali smo priliku vidjeti dobar broj mladih igrača koji su u drugom dijelu dobili dosta prilike. Na kraju je Nexe uvjerljivo slavio 36:26.

Kod Poreča je najefikasniji bio Filip Glavaš sa šest pogodaka, a pet je dodao Luka Moslavac. Kod Nexe treba istaknuti Halila Jaganjca s osam pogodaka, dok je na vratima Moreno Car upisao devet obrana.

Liga za prvaka, 7. kolo:
RK Nexe – RK Poreč 36:26 (17:15)

Nexe: Radovanović 3 obrane (3+0), Car 9 obrana (8+1); Mileta 3, Mrđenović, Barišić Jaman 1, Buvinić, Jelinić 4, Vida 1, Blažević, Severec 1, Kević 5, Rodin 7, Tomić 3, Jaganjac 8, Markušić 2, Pribetić 1
Sedmerci: 2/2
Isključenja: 8 minuta (Mrđenović 2 Blažević 2, Jaganjac 4)

Poreč: Krbavčić 1 obrana (1+0), Vekić 3 obrane (3+0); Nikić 1, Mataija 2, Medved 3, Lugar, 3 Petrov, Moslavac L. 5, Malinarich, Ikanović 1, Vinković 3, Glavaš 6, Ljubić 2
Sedmerci: 4/5
Isključenja:4 minute (Vinković 2, Glavaš 2)

Poreč domaćin natjecanja padobranaca iz sedam zemalja

Njemačka skida Istru i još 5 hrvatskih županija s liste rizičnih područja