in

Poreč domaćin natjecanja padobranaca iz sedam zemalja

Porečko je nebo ovih dana prošarano padobrancima, koji se natječu u nekoliko disciplina, sve u sklopu Para Cumulus Cupa 2021. i Para Water Ski competiton međunarodnog natjecanja koje se održava u Poreču. Naime, sedam ekipa, odnosno preko stotinu padobranaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Katara, Austrije i Njemačke sudionici su ovog zanimljivog natjecanja koje bazu ima na Žatiki. Domaćin je Aero klub Cumulus, a kako kažu natjecatelji, uvjeti su ovdje odlični, od pozicije uzletišta, do vremenskih uvjeta i cijele infrastrukture.

Natjecatelji se natječu u skoku na cilj, ekipnim formacijama u zraku, te skijanju na vodi, te će najbolji od njih svoje medalje primiti na završetku natjecanja koje je zakazano sutra. Među natjecateljima je i Goran Ratkajec, izbornik hrvatske padobranske reprezentacije, koji u hangaru na Žatiki osim ovog natjecanja ostvaruje i jedan veliki san – gradi prvi padobranski avion u Hrvatskoj. Sa svojim timom veliki dio radova već je napravio, avion ima oblik i formu, a slijedi postavljanje motora i mehanizacije.

Natjecanje je danas obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

-Drago nam je što je naš grad domaćin ovakvom natjecanju. Ove smo godine bili domaćini nekoliko sportskih natjecanja na europskoj i nacionalnoj razini, a činjenica da ih u najavi imamo još, nakon duže pauze je dobar znak. Ovdje su natjecatelji i njihove pratnje, grad se polako puni gostima , a svaki takav povratak na staro i druženje u natjecanjima i manifestacijama jako nas veseli, kazao je Peršurić.

Poreč turisti foto tanja kocijančić

VELENIK: Poreč ostvario 150.000 noćenja, turistički promet sve bliži 2019. godini

RK Poreč poražen u Našicama