in

ROBERT RADOJKOVIĆ IZ TARA pobjednik zadarske utrke WINGS FOR LIFE: “U mislima smo bili sa svima onima koji ne mogu trčati”

Foto: Red Bull
Foto Aminess

Jučer je u Zadru održana humanitarna utrka “WINGS FOR LIFE” u kojoj je ove godine sudjelovalo rekordnih 9.000 trkača iz Hrvatske i inozemstva. Trčali su za sve one koji to ne mogu.

kako je objavio portal Zadarskilist.hr, s istrčanih 49 kilometara Ines Jozić pobjednica je u ženskoj  konkurenciji, a Robert Radojković sa 56,1 pobjednik u muškoj konkurenciji trkača. Koliki je ovo uspjeh kazuje i podatak da je Jozić prošle  godine na Wingsima istračala 27 kilometara, a ove godine gotovo dvostruko, trčeći u prosjeku 15 kilometara na sat. No, treba napomenuti kako je njen rezultat izvrstan i u svjetskim okvirima ove utrke budući da je na kraju završila među najboljih pet trkačica Wingsa na svijetu.

I ona i Radojković nakon utrke su poručili kako su dali maksimum od sebe te da  su bili u mislima sa svima onima  koji ne mogu trčati. Ova dva izvrsna rezultata i u svjetskim razmjerima nastala su kao odaziv na  humanirarnu utrku “Wings for life” koja je jučer startala sa  Liburnske obale u Zadru, točno u 13 sati kada je iz grada krenulo  rekordnih 9.000 trkača trčeći za sve one koji ne mogu.

Najviše trkača iz Zagreba pa Zadra Ni povremena kiša niti sunce nisu omeli trkače u njihovom plemenitom cilju, osobito nakon što su se prvi rezultati istraživanja lijeka za  leđnu moždinu već vidjeli. Naime, uoči utrke javnost je upoznata sa  nevjerojatnim rezultatima jednog od trojice pacijenata, Davida Mazze,  koji je učinio prve korake nakon nepokretnosti  zahvaljujući upravo rezultatima istraživanja koje financira Zaklada Wings For Life. Kako bi  pokazao svijetu koliko je ova utrka važna Mazza je svoje prve korake  napravio preko startne linije u Zugu u Švicarskoj, što je nazvano povijesnim trenutkom za sve koji se kreću u kolicima. Zadranima i njihovim brojnim gostima iz Hrvatske i inozemstva stoga nije bilo teško po povremenoj kiši i vjetru trčati za ovaj humanitarni  cilj te je pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine na start dovelo trkače iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz susjednih  zemalja. Zaimljivo je da  najveći broj trkača pak ne dolazi iz Zadra, već iz Zagreba, onda Zadra,  potom iz Rijeke.

Više pročitajte na portalu Zadarskilist.hr. 

CRVENI KRIŽ POREČ: Donirajte hranu i druge potrepštine za potrebite Poreštine

VRSAR: Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći