in

Rukometaše Poreča u subotu očekuje najvažnija utakmica sezone

Rukometaše Poreča ove subote očekuje najvažnija utakmica sezone. Na svojem terenu u sklopu 17. kola Paket24 Premijer lige dočekuje Zamet, a tom bi pobjedom osigurao Ligu za prvaka kolo prije kraja regularnog dijela. Susret je na rasporedu u 19 sati, uz prijenos na You Tube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

Porečki sastav nakon zimske pauze odigrao je šest susreta u kojima je slavio nad Goricom, Spačvom, Bjelovarom i Varaždinom, dok su upisani porazi od Umaga i Sesveta. No, kroz sve te susrete trener Ilija Lovrinović nije mogao računati na kompletnu momčad jer su se zaredale ozljede, ali i promjene u sastavu.

Gostujuća momčad nalazi se na sedmom mjestu tablice s 13 bodova te može tražiti tek bolju startnu poziciju u Ligu za ostanak. Zamet će u ovom susretu biti oslabljen za Renata Sulića koji je sporazumno raskinuo ugovor s klubom. Iza sebe riječki igrači imaju tijesan poraz od Dubrave te su izgubili od Spačve, Varaždina i Bjelovara, dok su slavili nad Dubrovnikom

Protiv Zamećana Poreč ima priliku osigurati Ligu za prvaka jer s ta dva boda sigurno imaju najmanje četvrto mjesto. U prvom susretu sezone Zamet je slavio 34:27 u teškom susretu, a Poreč će se sada htjeti osvetiti za taj poraz. Trener Ilija Lovrinović istaknuo je da se momčad pripremala najbolje što može.

”Ne treba ponavljati koliko je važna ova utakmica. Svjesni smo svi situacije i što nam donose ta dva boda. O Zametu ne trebamo mnogo pričati. Jako se dobro znamo. Neugodna momčad, ali mi im nećemo dopustiti da određuju ritam utakmice. Spremali smo se najbolje što možemo i zato se nadam da će u subotu dva boda ostati kod kuće. ”

Riječanin u redovima Poreča, Antonio Pribanić, svjestan je što ta utakmica nosi i koliko je bitno obraniti domaći teren jer iz Velog Jože rijetko bodovi odlaze, ove sezone tek jednom.

”Čeka nas zadnja domaća utakmica u regularnom dijelu sezone u kojoj nam dolazi Zamet. Dobra momčad koja ove godine možda na tablici i ne pokazuje svu svoju snagu i potencijal koji ima. Nadamo se dva boda i smatram da smo na domaćem terenu favoriti i od toga ne treba bježati. Nadam se da ćemo riješiti utakmicu u svoju korist.”

Ovo će biti 28. utakmica u Paket24 Premijer ligi između ova dva kluba, 15 puta do sada je slavlje otišlo na stranu Poreča, deset puta je pobjednik bio Zamet, dok su tek dva susreta ostala bez pobjednika.

Siniša Vernik

Rukometni klub Poreč

Dodatnih 200 milijuna kuna pomoći pogođenima COVID-19 krizom

Poduzetnicima predstavljene izmjene HBOR-ovih kreditnih i jamstvenih programa za mjere COVID-19