in

Rukometaši Nexea prejaki za Porečane

Foto Rukometni klub Poreč

Nexe se iz Poreča vraća s punim plijenom, no unatoč porazu, Poreč je još jednom pokazao odličnu igru i zalaganje, ponajprije u prvom poluvremenu. U drugom dijelu došlo je i do, možemo reći, očekivanog pada u igri tijekom kojeg je Nexe stvorio razliku.

nexe rukomet poreč utakmica
Foto Rukometni klub Poreč

Porečani su svoj izazov protiv Nexea vrlo ozbiljno shvatili iako sam start nije bio bajan. Našičani su poveli 5:1, no tada Poreč prebacuje u brzinu više i s tri uzastopna pogotka u 16, minuti stigao na samo minus jedan (4:5). Mihailo Radovanović dao je dobar obol u prednosti Nexea, koji je na poluvremenu upisao sedam obrana (46%), ali ni Bruno Ćopić i David Vladić nisu bili daleko sa svojih šest obrana.

Kada je Ivan Sršen poveo Nexe na novih +4 izgledalo je kao jedan od ključnih trenutaka, ali još jednom je dobra porečka obrana reagirala te napad to nagradio novim golovima za sustizanje na 10:11.

Našičani su preko sedmerca otišli na odmor s +2, a i u nastavak susreta ušli su s pogotkom. Arman Ikanović i Marko Bajan pobrinuli su se da domaći sastav i dalje bude u priključku, no nesmotrene greške koje su uslijedile omogućile su Našičanima da stignu do najveće prednosti u susretu (18:13).

S dva nova pogotka, obranom Vladića, i dvostrukom obranom Ćopića Poreč je mogao uloviti novi priključak, ali se Marin Jelinić pobrinuo da Nexe ponovno vrati svojih +5. Iako je do kraja susreta Poreč pokušao smanjiti, iskustvo Nexea je ipak bilo vidljivije, a trener Ilija Lovrinović priliku na terenu dao je svim igračima. Gosti su po posljednjem sučevu zvižduku slavili 31:24.

Kod Poreča najefikasniji bio je Arman Ikanović s pet pogodaka, a po četiri su dodali Matija Rađaković i Marko Bajan. Na vratima je David Vladić sakupio šest obrana, a Bruno Ćopić četiri. Nexe je predvodio Marin Jelinić sa sedam golova, dok je Mihailo Radovanović imao 13 obrana.

U sljedećem kolu Poreč gostuje kod Sesveta, a susret je na rasporedu u subotu, 1. travnja, u Jelkovcu.

“Unatoč porazu protiv Nexea pokazali smo u prvom poluvremenu dobar otpor što se vidjelo i na rezultatu. Ipak širina klupe i naš umor u drugom poluvremenu koštao nas je bodova kod kuće. Moramo podići glavu skupiti snage i spremiti se za nadolazeću gostujuću utakmicu protiv Sesveta”, rekao je nakon susreta najbolji strijelac Arman Ikanović.

“Dobra utakmica s naše strane. Nemam što zamjeriti dečkima, ipak je Nexe pokazao da je kvalitetnija momčad od nas. Na nama je da radimo još više da se u budućnosti približimo takvoj momčadi“, bile su riječi trenera Lovrinovića.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 6. kolo:
Poreč – Nexe 24:31 (10:12)

Poreč: Vladić 6 obrana (5+1), Ćopić 4 obrane (3+1); Muranović, Popović, Krajcar, Car 3, Petrov 1, Boka, Krupić 2, Malinarich 2, Rađaković 4, Čipraka, Ikanović 5, Bajan 4, Bošnjak 1, Ljubić 2
Isključenja: 4 minute (Malinarich 2, Ikanović 2)
Sedmerci: 3/4

Nexe: Car 3 obrane (3+0), Radovanović 13 obrana (12+1); Račić, Bakić 4, Mileta 2, Vejin 3, Sršen 2, Jelinić 7, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh 2, Severec 1, Moslavac 2, Kević 3, Tomić 4, Pribetić 1
Isključenja: 10 minuta (2 minute Sršen, 2 minute Manci Mičević, 6 minuta Blažević – crveni karton)
Sedmerci: 5/7

Autor: Rukometni klub Poreč

brzina foto policija mup akcija

Radari u Istri u nedjelju 26. ožujka 2023.

12. Nacionalni šampionat rezidbe maslina u Taru 2023.

U TARU nacionalni šampionat u rezidbi maslina: Glavna nagrada ostala kod kuće – Osvojio ju je Đanfranko Brajković