in

Rukometaši Poreča Ligu za prvaka otvorili pobjedom u gostima

Rukometaši Poreča Ligu za prvaka otvorili su pobjedom u Varaždinu. Nakon samo šest dana od posljednje utakmice protiv istog protivnika, Porečani su vratili domaćinima za poraz te na najbolji mogući način krenuli u play-offu hrvatskog prvenstva. U dvorani Graberje slavili su s 30:25 (15:10). Pred igračima Ilije Lovrinovića sada je osmina finala Kupa Hrvatske koja je na rasporedu 1. travnja, a protivnik je Ribola Kaštela. Sljedeću utakmicu Lige za prvaka igraju kod kuće protiv Nexea, a susret je na rasporedu 7. travnja.

Poreč je vrlo odlučno ušao u utakmicu uz izuzetno čvrstu obranu, a preko Matije Rađakovića u četvrtoj minuti utakmice poveo 2:0. Do prvog gola Varaždin dolazi preko Antonija Budinskog i to im je bio jedini pogodak sve do 11. minute kada s linije sedam metara zabija Matej Tači. Dok su domaćini postili od golova Poreč je stvorio seriju 4-0 pa je u 12. minuti na semaforu bilo 6:2.

Nastavilo se dobro izdanje Poreča, ali i Varaždinci su ubrzali pa su lakše stizali do golova. Istarski rukometaši upali su u crnu rupu s nekoliko izgubljenih lopti, a domaćin to iskorištava za tri uzastopna gola, te u 24. minuti stižu na samo pogodak zaostatka (10:11). No, Porečani se bude, ponovno smo imali prilike gledati dobru obranu s početka susreta, a napad je vrlo dobro realizirao sve šanse. Tako su igrači Ilije Lovrinovića do poluvremena stvorili novih pet pogodaka prednosti (15:10) uz dva gola Antonija Pribanića.

Iako je u uvodnim minutama na terenu nešto bolje izgledao Varaždin i smanjio zaostatak s poluvremena, brzo se Poreč razbudio i vratio svojih +5 (19:14). I tako se igralo sve do 43. minute susreta kada je Varaždin dobro zatvarao porečke naume pa preko Renea Mihaljevića smanjio na minus tri (18:21).

U tom tonu se igralo gotovo do kraja utakmice. Varaždin je dobro pritiskao , ali u važnim trenucima su i Erik Krbavčić i Ivan Vekić upisali obrane. Pred sam kraj susreta Poreč je dodatno ubrzao i sjajnim golom Filipa Glavaša zaključio 30:25.

“Vrlo teška utakmica kao i prije tjedan dana.Ovaj put smo mi više željeli pobjedu. Dali smo sve od sebe kako bi se kući vratili s dva boda. Mislim da smo utakmicu mogli prelomiti i ranije, ali smo svojim greškama vraćali Varaždin u igru. Zasluženo smo na kraju slavili i čestitam svojim igračima na tome”, rekao je trener Ilija Lovrinović nakon utakmice.

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 01. kolo:
GRK Varaždin 1930 – RK Poreč 25:30 (10:15)

GRK Varaždin 1930: Meštrović 5 obrana (4+1) Črnila 2 obrane (1+1); Šagij 1, Trojko 4, Budinski 2, Šestak 4, Grubišić 1, Čelić 1, Toplek, Mihaljević 1, Puček, Vidaček 4, Kljaić, Mlakar 3, Vincek, Tači 4
Sedmerci: 4/4
Isključenja: 4 minute (Trojko 2, Vincek 2)

RK Poreč: Krbavčić 1 obrana (1+0), Vekić 7 obrana (7+0); Muranović, Nikić, Mataija 4, Medved,, Petrov, Moslavac L., 5 Malinarich, Rađaković 3, Plovanić, Radunović, Moslavac K., Glavaš 4, Pribanić 10, Ljubić 4
Sedmerci:6/7
Isključenja: 6 minuta (Moslavac L. 2, Glavaš 4)

Izvor RK Poreč

Noćas pomičemo sat

Istarski velikan MATE BALOTA dobio svoj spomenik u Raklju