in

Rukometaši Poreča upisali peti poraz zaredom u Ligi za prvaka

Foto RK Poreč

Rukometaši Poreča upisali su novi poraz u Ligi za prvaka, peti zaredom. Sesvete su u sklopu šestog kola uvjerljivo slavile 32:21 (14:11) na domaćem terenu.

Sesvete su prve stigle do većeg vodstva (3:1) golom Nikole Fineka, dok je Poreč imao problema u napadu. Tek u osmoj minuti Poreč je uspio stići na minimalni zaostatak (4:5) nakon što Tomislav Bošnjak pogađa s linije sedam metara. Porečka obrana izgledala je dobro, ali preveliki broj pogrešaka u napadu nije dopuštao da Poreč napravi nešto više, a to su Sesvete kaznile pa su u 14. minuti pobjegle na +3 (8:5). Tada su se snage na terenu preokrenule, Poreč je pronašao rješenje za sesvetsku obranu, a protivnički napad dva puta je zaustavio David Vladić. Kao rezultat toga došla je serija 4-0 Poreča za prvo vodstvo (9:8). Kratko je trajalo to razdoblje, par vezanih promašaja ponovno su odvele Sesvete u vodstvo koje su do odlaska na odmor pobjegle na 14:11.

U drugi dio susreta Poreč je dosta loše ušao, dok su s druge strane Sesvete popravile svoje greške i uz pomoć vratara Filipa Perića u samo sedam minuta postavile +7 (19:12). Taj zaostatak Poreč više nije mogao sustići, a s dvoznamenkastom prednošću (36:26) ušli smo u zadnjih deset minuta utakmice. Do kraja susreta domaćin je tu prednost održao i zaključio 32:21.

Sesvete je do slavlja vodio Patrik Hršak sa šest golova, a Filip Perić je sakupio deset obrana. Kod Poreča je najefikasniji bio Lucian Krajcar s pet golova, a David Vladić upisao je četiri obrane.

Za Poreč odmora nema jer već u srijedu, 6. travnja, na domaćem terenu protiv Moslavine će pokušati izboriti završnicu Kupa Hrvatske.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 6. kolo:
MRK Sesvete – RK Poreč 32:21 (14:11)

Sesvete: Perić 10 obrana (8+2), Purić 2 obrane (1+1); Čaprić 1, Krndelj 2, Topić 2, Raužan 4, Papić 1, Strbad 1, Dumenčić 3, Šuker, Krešić 4, Gavrić 3, Zovak, Štrković 2, Hršak 6, Finek 3
Isključenje: 8 minuta
Sedmerci: 2/3

Poreč: Krbavčić 1 obrana (1+0), Vladić 4 obrane (3+1); Muranović 2, Gavran, Thoss 3, Krajcar 5, Vučić 1, Petrov, Boka, Malinarich 1, Bonić, Radunović 2, Moslavac 1, Ikanović 2, Bošnjak 2, Ljubić 2
Isključenje: 6 minuta
Sedmerci: 4/7

Foto Općina Sveti Lovreč - Ilustracija - Novogodišnji kviz

U Sv. Lovreču “Ultimativni uskrsni istrijanski kviz” – Prijave u tijeku

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

Općina Tar-Vabriga: Predložite kandidate za dobitnike općinskih priznanja