in

Simona Dolinar Majdič i Matija Meden pobjednici sedmog Porečkog Triatlona

Sedmo izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održan je u nedjelju, 13. listopada, u sjajnim vremenskim uvjetima. Sudjelovalo je 45 natjecateljica, 295 natjecatelja te članovi 61 štafete iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske. Poreč Triatlon je utrka u srednje dugom triatlonu, a sadrži 1,9 kilometara plivanja, 87 kilometara bicikliranja i 21 kilometar trčanja.

Pobjednička titula otišla je u ženskoj kategoriji Simoni Dolinar Majdič iz kluba TK Inles Riko Ribnica koja je u 4 sata i 34 minute i 42 sekunde završila utrku. Na drugo mjesto plasirala se Barbara Gerngroß iz Austrije sa zaostatkom od 21, 21 minuta, a treće mjesto pripalo je Nataši Nakrst iz Slovenije.

U muškoj kategoriji Matija Meden iz kluba 3KM Maribor završio je utrku s vremenom 4 sata i 40 sekundi. Na drugo mjesto, sa zaostatkom 2 minute i 52 sekunde stigao je Jure Majdič iz TK Inles Riko Ribnica, a na treće Christian Haas iz Italije.

Sudionici 7. Poreč Triatlona natjecali su se i u ‘štafetama’ u ženskoj, muškoj i mješovitoj konkurenciji. U ženskoj štafeti pobjedila je ekipa iz Mađarske Fast And Furious Women Team By Spuri Sc, u muškoj Team Coach iz Italije, a u mješovitoj Tuttobici-Bottecchia No3 iz Mađarske.

Ovogdišnje izdanje imalo je i jednog sudionika paratriatlonca iz Češke, Jana Tomaneka koji je u cilj stigao s rezultatom 4:43:15, priopćeno je iz organizacije ove manifestacije.

NOVIGRAD: Besplatni tečaj informatike za umirovljenike

VRSAR dobio bespovratna sredstva za izgradnju pješačke staze kod vrtića