in

Sjajne vijesti iz Kaira: Cernogoraz i braća Glasnović osvojili zlato na Svjetskom kupu

Foto Hrvatski streljački savez

Hrvatska reprezentacija u gađanju letećih meta u sastavu Anton i Josip Glasnović te Giovanni Cernogoraz osvojila je u četvrtak momčadsku zlatnu medalju na natjecanju Svjetskog kupa u Kairu, gdje je prije dva dana Anton Glasnović trijumfirao u pojedinačnom natjecanju.

Nakon što su sa 493 pogođene mete ostvarili najbolji rezultat u kvalifikacijama, ispred Rusa (483), Egipćana (479) i Slovenaca (476), braća Glasnović i Cernogoraz su svoju nadmoć demonstrirali i u finalnom meču protiv ruske trojice AlipovKabackij Mamkin.

U finalu su već nakon dvije serije hrvatski strijelci imali prednost od 4-0. U prvoj i drugoj seriji hrvatski trio imao je po jedan promašaj, dok su Rusi u prvoj promašili čak četiri mete, a u drugoj dvije. U trećoj seriji su obje reprezentacije imale maksimalnih 15 pogodaka, a u četvrtoj su i jedni i drugi promašili dvaput. Peta serija nije bila potrebna, jer su Hrvati nakon četiri imali nedostižno vodstvo 6-2.

U meču za broncu Egipćani i Slovenci su nakon pet serija bili izjednačeni (5-5) pa se pristupilo raspucavanju u kojem su Egipćani pod pomalo čudnim okolnostima bili uspješniji.

Izvor HRT Vijesti

Poduzetnicima predstavljene izmjene HBOR-ovih kreditnih i jamstvenih programa za mjere COVID-19

ISTRA PROTIV NASILJA: Pokrenuta kampanja “NEMA OPRAVDANJA”