in

Školsko društvo „Vrsar-Funtana“ osvojilo medalju na istarskom prvenstvu u odbojci

Foto Školski športski savez Istarske županije

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA ODBOJKA – DJEVOJČICE

Gradska sportska dvorana u Novigradu ugostila je odbojkašice školskih sportskih društva osnovnih škola. Nakon zanimljivih utakmica u skupinama saznali smo četiri najbolje ekipe u borbi za medalje. Županijsko prvenstvo igralo se kroz dvije skupine, nakon čega je slijedilo razigravanje koje donosi naslov županijskog prvaka. Skupinu „A“ uspješno je svladala ekipa djevojčica školskog sportskog društva „Bumbi“ s tri pobjede nad djevojčicama školskog sportskog društva „Vrsar-Funtana“ iz Vrsara 2:0, nad školskim sportskim društvom „Mladost“ iz Umaga 2:0 i školskim sportskim društvom „Illyricus“ iz Labina 2:0.

U skupini „B“ uvjerljive su bile djevojčice školskog sportskog društva „Stoja“ iz Pule s dvije pobjede nad školskim sportskim društvom „Galeb“ iz Rovinja 2:0 i školskim sportskim društvom „Mladost“ iz Pazina 2:0.

Utakmica za broncu otvorile su djevojčice školskog sportskog društva „Vrsar-Funtana“ i školskog sportskog društva „Mladost-Pazin“. U maksimalno kvalitetnoj predstavi slavile su djevojčica iz Vrsara rezultatom 2:1, koje tako osiguravaju broncu, a glavno pitanje za finale bilo je hoće li djevojčice iz Vodnjana nakon tri pobjede u skupini osigurati titulu prvakinja ili zlato odlazi u Pulu.

Finalna utakmica bile je napeta i strastvena. Otvorile su je djevojčice iz Vodnjana visokom bodovnom razlikom u prvom setu, ali su se djevojčice iz Pule u drugom setu probudile i krenule po set 25:18. U trećem setu djevojčice iz Vodnjana krenule su odlučno, što je na kraju dovelo do pada djevojčica iz Pule i vodnjanskog puta prema naslovu županijskih prvakinja. Konačan rezultat završio je s 2:1.

Poredak:

1. ŠSD „Bumbi“ Osnovna škola Vodnjan 🥇

2. ŠSD „Stoja“ Osnovna škola Stoja Pula 🥈

3. ŠSD „Vrsar-Funtana“ Osnovna škola Vladimira Nazora Vrsar🥉

4. ŠSD „Mladost“ Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin

5. ŠSD „Mladost“ Osnovna škola Marije i Line Umag

6. ŠSD „Galeb“ Osnovna škola Jurja Dobrile Rovinj

7. ŠSD „Illyricus“ Osnovna škola Matije Vlačića Labin

Izvor Školski sportski savez Istarske županije

Izvor Školski sportski savez Istarske županije

Školsko prvenstvo u Novigradu – Učenici OŠ Tar-Vabriga županijski prvaci u odbojci

Foto Grad Poreč

Porečki urbani pčelinjak pun pogodak