in

Slavljem nad Rugvicom porečki rukometaši nastavili borbu u završnici

Rukometaši Poreča u drugom kolu skupine C svladali su Rugvicu 22:21 (10:11). U vrlo uzbudljivoj utakmici naši su se igrači vratili Iz minusa i u posljednjim trenucima utakmice zabili pobjednički gol. U skupini još im preostaje susret sa Zadrom 1945 i borba za četvrtfinale, a utakmica je na rasporedu u 15 sati.

Prvih deset minuta susreta gledali smo dosta izjednačenu utakmicu, a nakon toga uslijedile su greške s porečke strane što je Rugvica dobro kaznila i pobjegla na +4 (8:4) preko Martina Krizmanića. No, igrači Matije Rađakovića nisu odustajali i dobro su se borili kako bi smanjili zaostatak, a upravo su pred kraj prvog poluvremena prebacili u višu brzinu u napadu, a obrana je dobro funkcionirala s Leom Bažonom na vratima. Tako se na odmor zaključno sa zgoditkom Luka Malinaricha otišlo pri 10:11.

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je Poreču koji je preuzeo vodstvo golovima Malinaricha i Gregori Cveka za 14:12. Dobro se držala domaća momčad i odolijevala naletima Rugvice, bilo je tu sjajnih obrana, no ipak su protivnici uspjeli poravnati na 17:17. Posljednjih deset minuta gledali smo igru gol za gol, borbenost i prebacivanje vodstva s jedne na drugu stranu. U zadnje sekunde utakmice ušli smo s 21:21, a samo nekoliko sekundi prije kraja Kristijan Popović sjajno pogađa za minimalno slavlje.

Najefikasniji kod Poreča bio je Kristijan Popović s osam pogodaka, dok je četiri upisao Arian Lugar. Na vratima je Leo Bažon upisao velikih 15 obrana, dok je Gabriel Pratljačić imao njih pet. Kod Rugvice najbolji je bio Nikola Ivanković s osam golova, a pet je dodao Ivan Čupić.

Završnica PH, skupina C, 2. kolo:
Poreč – Rugvica 22:21 (10:11)

RK Poreč: Krivičić, Stjepić, Popović T., Popović K., Cvek 3, Muranović, Malinarich 3, Lugar 4, Bažon 15 obrana, Knapić, Brkić 3, Pratljačić 5 obrana, Korpar, Peloža 1, Boka, Toromanović

POREČ obilježio Svjetski dan kretanja druženjem i vježbanjem u uvali Sv. Martin

Capak: Kreću ‘probna’ okupljanja, bit će prisutne dvije različite populacije ljudi