in

POREČ obilježio Svjetski dan kretanja druženjem i vježbanjem u uvali Sv. Martin

Svjetski dan kretanja u Poreču danas je obilježen prigodnim akcijama koje je organizirala Udruga kineziologa Poreč, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Poreča, Zdravim gradom Poreč i Gradom Porečom, a sve na plaži Materada –Sv. Martin.

Svjetski dan kretanja u dječjem parku u uvali Sv. Marin – Foto T. KOCIJANČIĆ

Ova je jedna od najpopularnijih gradskih plaža, nedavno dobila novo, moderno dječje igralište opremljeno raznim igralima, koje je dodatno oplemenilo ponudu ovog popularnog obiteljskog okupljališta. Dodatni benefit i novost je i klupa za dojenje i prematanje, kao ispomoć majkama.

Igralište je opremljeno u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) i Gradom Porečom u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, u čemu je HZJZ je osigurao set igrala i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku. Stoga je i ovo mjesto odabrano, u suradnji s HZJZ za obilježavanje Svjetskog dana kretanja.

Članovi grupe nordijskog hodanja – Foto T. KOCIJANČIĆ

Udruga kineziologa stoga je pozvala petnaestak vježbača udruge umirovljenika „Galija Poreč“, nekoliko biciklista Biciklističkog kluba Poreč, te po tri rukometaša iz Rukometnog klupa Poreč i odbojkašice iz Odbojkaškog kluba Poreč, koji su demonstrirali vježbe na obližnjem pješčanom odbojkaškom terenu.

Aktivnosti je obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

– Ulaganje u najmlađe sugrađane jedan je od prioriteta našeg rada. U protekle četiri godine izgradili smo dvije osnovne škole i tri dječja vrtića, a važno nam je i da vrlo veliki broj dječjih i polivalentnih igrališta na našem području održavamo i oplemenjujemo. Od kad smo prije nekoliko godina uredili ovu plažu, vrlo je brzo postala popularno okupljalište svih naših građana i turista, i nastojimo ovaj prostor obogatiti i novim sadržajima za što ugodniji boravak. Zato mi je drago što smo u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, realizirali ovaj projekt i osigurali set igrala i opreme za uređenje i dobili neke nove sadržaje poput klupe za dojilje i prematanje, a sve za provođenje slobodnog vremena djece i obitelji i svih generacija. Kod nas stalno ulažemo u naše najmlađe – hrvatski prosjek je 800 stanovnika po jednom igralištu, dok je u Poreču jedno igralište na svakih 240 stanovnika. Nastavit ćemo s uređenjem postojećih i izgradnjom novih po svim postojećim mjesnim odborima, rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Izvor Grad Poreč

Članovi grupe nordijskog hodanja – Foto T. KOCIJANČIĆ
Članovi grupe nordijskog hodanja – Foto T. KOCIJANČIĆ

POREČ: Obnova ceste od LaCopa do Parensa odvija se po planu

Slavljem nad Rugvicom porečki rukometaši nastavili borbu u završnici