in

Sportska zajednica Istarske županije traži revidiranje mjera za klubove i fitness centre

Foto Pixabay

Sportska zajednica Istarske županije zatražila je od županijskoga Stožera civilne zaštite da je podupre kako bi se nastavile sportske aktivnosti jer su strožim mjerama zaustavljena gotovo sva sportska natjecanja i treninzi pa će klubovi ostati bez djece. Iz Sportske zajednice smatraju da se mjere moraju revidirati i klubovima i fitness centrima omogućiti sportske aktivnosti kako bi mogli nastaviti rad.

Smatramo kako se ove mjere ograničenja moraju prilagoditi prema županijama u skladu s njihovim epidemiološkim stanjem u državi“, navode u dopisu i podsjećaju kako Sportska zajednica Istarske županije trenutačno ima 29.305 sportaša od kojih je 19.427 mlađe od 18 godina. 

Ovaj apel, osim u ime sportaša, upućujemo i u ime njihovih roditelja, građanki i građana Istarske županije. Naravno, pri tome najveća su nam briga naši sportaši, djeca koja se prestaju baviti sportskim aktivnostima“, ističu iz Sportske zajednice i dodaju da se od početka pandemije gotovo 50 posto djece udaljilo, to jest više ne sudjeluje u klupskim aktivnostima i ne bavi se sportom.

Treniranja u klubovima nikako nisu žarišta covida jer naši se klubovi pridržavaju svih propisanih mjera vrlo striktno kroz ovo teško vrijeme. Ako ne poduzmemo nešto po tom pitanju, ostat ćemo bez djece u sportskim klubovima što će ubrzo rezultirati zatvaranjem velikog broja naših sportskih klubova, a dugoročno će ostaviti trajne posljedice na tjelesno i mentalno zdravlje naše djece“, ističe predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević.

Izvor Radio Labin

DENIS ŽUŽIĆ, direktor TZ-a Tar-Vabriga o turističkim rezultatima i planovima: „Zadovoljni smo sezonom“

Pošteni nalaznik vratio deset tisuća kuna, policija pronašla vlasnicu