in

Startalo 20. ‘Istarsko proljeće’ – biciklisti odvozili prolog u Vrsaru, pobijedio Marcel Gladek

Istrian Spring Trophies u Vrsaru - Foto Mario Stiehl

     Danas je na prostoru zračne luke Crljenka u Vrsaru bilo neuobičajeno živo. Naime, na ovom je atraktivnom mjestu održan individualni kronometar, prolog četverodnevne etapne utrke Istrian Spring Trophy. Utrka se ove godine održala po jubilarni, 20. put, a svoju je brzinu odmjerilo čak 167 biciklista iz 29 natjecateljskih ekipa. Fokusirani, motivirani i izuzetno brzi, biciklisti su po dodijeljenom redoslijedu startali sa svoje pozicije na stazu dugu 1,5 km.

Na kronometru je trijumfirao Marcel Gladek iz slovenskog tima Sava Kranj Cycling sa izvrsnim vremenom, 0:01:32. On je ujedno i nositelj žute majice. Plavu majicu i drugo mjesto zasluženo je zauzeo Andrea Raccagni Noviero iz Soudal – Quick-Step Devo Teama. Zelenu majicu obukao je Noa Isidore,  koji je svojim rezultatom osigurao 3. mjesto. Ovaj biciklist iz Decathlon AG2R La Mondiale Development Teama već je poznat iz utrke u Umagu, gdje je osvojio 2. mjesto. Gladek je zadovoljan današnjim biciklističkim izazovom: “Zahvaljujem se cijeloj ekipi, sponzorima, obitelji i svojoj djevojci. Bilo je jako zanimljivo natjecati se na ovakvoj lokaciji i jako sam zadovoljan kako je utrka krenula. U iduća tri dana cilj je ostati ustrajan, pomagati ekipi i ići do kraja, a najveća želja uvijek je pobjeda”.

Nakon današnjeg prologa slijede još tri uzbudljive etape, koje će se voziti kroz cijelu Istru. Već sutra u 11:00 sati očekuje nas 1. etapa utrke s neutralnim startom ispred Hotela Molindrio u Poreču i završetkom u Funtani. 2. etapa vozi se u subotu, s neutralnim startom u Novigradu i ciljem u Motovunu. Velika završnica, odnosno 3. etapa vozit će se u nedjelju, i to stazom od Pazina do Umaga, gdje će se proglasiti i pobjednici.

Naš članak s etapama koje se voze iduća tri dana čitajte na linku:

Foto Istrian Spring Trophy

Biciklistička utrka za vikend. Istarska policija vozačima: Pripazite na bicikliste!

Foto ŽKK Istra Poreč - Turnir povodom Dana žena

POREČ: Veselo na turniru za Dan žena u „režiji“ kuglačica