in

STIGLO 2.000 SUDIONIKA: Poreč domaćin Dream Cupa – turnira mladih nogometaša iz sedam država

Foto Dream Cup

Poreč će predstojećeg vikenda biti domaćin Dream Cupa Poreč, međunarodnog nogometnog turnira koji će u tri dana okupiti oko 2.000 ljudi iz sedam država – 700 natjecatelja u tri kategorije, 80-ak trenera te roditelja. Turnir u svom trećem izdanju počinje sutra, 14. lipnja, na terenima u Zelenoj laguni i trajat će do nedjelje, 16. lipnja, popodne kada će se na završnoj ceremoniji proglasiti pobjedničke momčadi.

Turnir je to za kategorije U9 (2010. i mlađi), U11 (2008. i mlađi) i U13 (2006. i mlađi). Organizator je tvrtka College-Sport, a partneri projekta su NK Jadran i Turistička zajednica Poreča.

Cilj Dream Cupa je razvoj mladih nogometaša te promicanje prijateljstva i suradnje nogometaša i klubova. Uz to želja je organizatora da se Poreč razvija u smjeru sportskog turizma, te da uz sav turistički potencijal i ljepote koje posjeduje pokaže kao grad koji ima veliki potencijal u održavanju nogometnih događanja. 

Dream cup je danas predstavljen na konferenciji za medije na kojoj su govorili u ime tvrtke organizatora Marko Kepčija, direktor TZ-a Nenad Velenik, dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović,  te predstavnici jedne od dviju kineskih momčadi iz Šangaja, trener Marko Jurić i team leader Wu Zile.

Mali nogometaši dolaze iz najboljih hrvatskih klubova, zatim iz Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske i Sjeverne Makedonije, naglasio je nadalje Kepčija.

Velenik je istaknuo kako TZ raduje povećanje broja sudionika ovog turnira, te promocija Poreča kao turističke destinacije na brojnim zanimljivim emitivnim tržištima. Prilog je to realizaciji dodatnih noćenja u predsezoni. Dogradonačelnica je naglasila da se u Poreču gotovo svaki vikend nešto događa, a tim je i važnije što se ova manifestacija događa u predsezoni. K tome, Poreč je grad turizma, kulture i sporta, koji ima jako velik broj sportaša i rekreativaca.

Trener kineske momčadi Jurić, a radi se o nacionalnoj selekciji do 13 godina, rekao je da im rezultati nisu primarni na turniru, dok je Zile naglasio kako su prvi put u Hrvatskoj i to ih jako veseli, jer su hrvatski nogometaši izrazito popularni kod njih. Također, kazao je, Kineski nogometni savez ima izuzetno dobru suradnju s HNS-om.

Što se tiče turnira, u svakoj od tri kategorije natječe se po 16 ekipa. Natjecanja startaju 14. lipnja u 10 sati i odvijaju se tijekom cijelgo dana do 18.30 sati. Završna ceremonija s proglašenjem pobjednika i podjelom medalja planirana je u nedjelju u 16 sati.

 

Dan Osnovne škole Poreč – proslava uz otvaranje Školskog vrta i podizanje zelene zastave

Nesreće na dva kotača: Teško ozlijeđeni vozači Harley Davidsona i Yamahe