in

TAR: Boćalište postaje novi sportsko-rekreacijski centar vrijedan više od milijun eura

Ilustracija - Foto Općina Tar-Vabriga

Općina Tar-Vabriga planira obnoviti boćalište i pretvoriti ga u novi sportsko-rekreacijski centar s dvoranom i prostorijama za potrebe boćara. Centar će imati i svlačionice i ostale prostore potrebne Nogometnom klubu Istra Tar, te umjetnu stijenu za slobodnu penjanje.

Boćalište postaje srpotsk icentar - Foto Općina Tar-Vabriga
Boćalište postaje srpotski centar – Foto Općina Tar-Vabriga

Projekat je prijavljen na natječaj u okviru Mjere 7. ”Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, tipa operacije „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Projekt se odnosi na građenje i opremanje sportske građevine.

Ukupni iznos prihvatljivog troška za realizaciju ove investicije iznosi 1,098 milijun eura ili 8,27 milijuna kuna, a iznos potpore (80%) iznosi 6,62 milijuna kuna ili oko 878 tisuća eura.

Boćalište postaje srpotsk icentar - Foto Općina Tar-Vabriga
Boćalište postaje srpotsk icentar – Foto Općina Tar-Vabriga

Glavni projekt izradio je Ureda ovlaštenog arhitekta Marka Dekovića i izdana je pravomoćna građevna dozvola. S tvrtkom Centum percentum d.o.o. iz  Zagreba potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji za konzultantske usluge.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  u veljači ove godine donijela je odluku po kojoj je projekt Općine Tar-Vabriga pozitivno ocjenjen. Krajem ožujka u načelnik Nivio Stojnić potpisao je ugovor o financiranju s APPRRR-om. Općini je preostalo podnijeti drugi dio zahtjeva za potporu što uključuje i provedbu javne nabave te odabira izvođača, sznajemo u općini.

sanela kir tar stablo kuna kovanice uspomena

IDEJA KUHARICE IZ TARA: Kovanice kune kao trajna uspomena dobile na tisuće lajkova i komentara

Foto MOT 08 - Plesna predstva Motina i snježno kraljevstvo

POREČ: Zbog velikog interesa MOT 08 otvorio upise u novu plesnu grupu