in

IDEJA KUHARICE IZ TARA: Kovanice kune kao trajna uspomena dobile na tisuće lajkova i komentara

Foto Facebook

Nakon 28 godina umjesto kune dobili smo euro. Mnogi su emotivni i teško im se rastati od kune, pa su stoga društvene mreže i dalje preplavljene tom temom. Kuharica u dječjem vrtiću u Taru Sanela Kir dosjetila se vrlo kreativnog načina kako će joj kovanice ostati kao trajna uspomena – i ispalo je vrlo lijepo, baš pravo malo remek djelo.

-Nisam umjetnica. Kuharica sam u vrtiću u Taru. Do ideje sam došla tako što nisam znala što ću sa sitnim novcem iz kasice, a bilo mi je žao riješiti se baš svih kuna. Pa sam se sjetila da bi ih mogla iskoristiti na takav način da mi ostanu za uspomenu. Došla sam na ideju da to bude stablo i pokušala ga napraviti, priča Sanela koja je svoj rad objavila na jednoj Facebook stranici na kojoj se nalaze ideje za uređenje doma. Stablo je u samo sat vremena skupilo na tisuće komentara i lajkova.

Saneline kune i lipe, sada kao krošnja na stablu, krasit će zid njenog doma zauvijek. Napravila ga je od bakrenih žica i kovanica. Sve to na kraju zalijepila je na platno, prethodno obojano akrilnom crnom bojom.

Pogledajte fotografiju i uvjerite se sami kako joj je ispalo!

Foto Grad Poreč kadumi

Kadumi će dobiti društveni dom

Ilustracija - Foto Općina Tar-Vabriga

TAR: Boćalište postaje novi sportsko-rekreacijski centar vrijedan više od milijun eura