in

TAR: Još jedno zlato za Iris Baljak – sad su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo još bliže

Mlada jahačica iz Tara, Iris Baljak, okitila se još jednom zlatnom medaljom. Naime, prošlog vikenda talentirana djevojka, članica bjelovarskog Konjičkog kluba Vinia, na konju Mabrouk Mohara sudjelovala je na turniru u austrijskom Wies-Eibiswaldu.

Ondje su održane međunarodne kvalifikacijske utakmice CEI1* 100 km i CEI2*120 km gdje je juniorka Iris Baljakar sudjelovala na svojoj  drugoj  kvalifikacijskoj  utakmici CEI1*100 km te uz prosječnu brzinu 16.4 k./h  osvojila 1.mjesto u kategoriji juniora.

-Naša mala ali jaka ekipa odradila je odličan posao i još jedan korak do posljednjih kvalifikacija za nastup na Svjetskom prvenstvu za mlade jahače 2022. I ovaj put uz sjajan jahaći par vrhunski posao odradili su naši logističari: Stela, Eva, Kristina, Ilija, Ivan i Laura. Ovim putem posebno se  zahvaljujemo  na financijskoj potpori Općini Tar-Vabriga, poručuju iz ovog kluba.

Iris Baljak je dosad ostvarila već brojne zavidne rezultate u ovom sportu. Prije mjesec i pol dana ostvarila je još jedan odličan rezultat i to u Slovačkoj.

Ekipa juniorki bjelovarske Vinije sudjelovala je na svojoj 1. međunarodnoj utakmici CEIY1* 100 km u Šamorinu u Slovačkoj. Nastupile su sestre Iris i Stela Baljak te Katharina Maillinger iz Kaštelira. Iris je i ondje nastupila na konju Mabrouku Moharu, Stela na Princu Ibnu Hawiju a Katharina na konju Shagya Tango.

S prosječnom brzinom preko 16 km/h Iris & Mabrouk Mohar bili su najbolji juniorski par i osvojili 1. mjesto.

Iris Baljak s medaljom u Slovačkoj

korona covid maske rukavice maska

Istra – U ponedjeljak jedan novi slučaj, i dalje raste broj osoba u samoizolaciji

VRSAR/POREČ: Lions Club dodijelio nagradu gitaristi Srđanu Bulatu