in

TAR: Marko Salković proglašen najboljim tenisačem u Istri u kategoriji U-13

Marko Salković ima 13 godina i učenik je 7. razreda Osnovne škole Tar-Vabriga. Nedavno je proglašen najboljim muškim tenisačem u organizaciji Teniskog saveza Istarske županije u svojoj kategoriji U-13, što je postigao osvojivši tri turnira za redom.

Tenisom se Marko bavi od šeste godine kada je krenuo na ovaj sport iz zabave. Zavolio je igru, vježbe, razvio s trenerima porečkog kluba PRO 2000 odličan odnos, gdje već godinama trenira, ispričala nam je njegova mama Ivana.

Kao ljevoruki igrač razvio je odličan udarac, dvoručni bekhend kao dominantan udarac. Od desete godine natječe se na turnirima Hrvatskog teniskog saveza i skuplja bodove na ljestvici.

Natjecao se i u Sloveniji, te igrao međunarodni turnir Champion Bowl gdje je stigao do četvrtfinala. Ne propušta priliku igrati parove te i tu postiže uspjehe.

-Uz tenis voli zaigrati i košarku i nogomet, a dosta se bavi i kondicijskim treninzima po uputama trenera. Tenis trenira svakodnevno, koristi i svaku priliku za sparing mečeve. U školi je odličan učenik, natječe se u tehničkoj kulturi i matematici, a voli informatiku i rad na računalu, priča njegova mama.

Sa svojih 13 godina čvrst je u stavu da je tenis važan dio njegovog života i roditelji ga u tome podržavaju dok ima tako snažnu volju.

Od nedavnih uspjeha roditelji su izdvojili:

22. OP Opatija – 1. mjesto u parovima,

23. OP Opatija – 2. mjesto u parovima

OP Rabac – 2. mjesto parovi,

Lošinj 2. mjesto single i isti turnir 1. mjesto parovi,

Regionalno prvenstvo do 14. godina – 2. mjesto parovi, četvrtfinale single.

HZJZ će koronavirus tražiti u kanalizaciji, evo zašto je to važno

MARČANA: Maria Burić i Anika Bošković zlatne na zavičajnom kvizu KRASNA ZEMLJO