in

TAR opet ima svoj ODBOJKAŠKI KLUB!

Nakon nekoliko godina pauze Tar je ponovno pokrenuo Odbojkaški klub, a vode ga njegove nekadašnje igračice Sara Berljavac, Mirela Šolar, Marijana Karoglan i Patricia Zenaro.

Upravo su one godinama igrale zajedno u Taru, u vrijeme najvećih uspjeha kluba, a zatim su ove godine, točnije početkom ovog mjeseca animirale svoje male sumještanke da zaigraju.

Zenaro kaže da treniraju trenutno 20-ak curica u dobi od predškolskog uzrasta do 4. razreda osnovne škole.

Treniraju dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom, po sat vremena u školskoj dvorani. Za sada djevojčice ne idu još na natjecanja, tek se za to pripremaju.

Ako roditelji žele upisati svoju djecu mogu se javiti Marijani i Patriciji.

Trenerice se zahvaljuju Općini Tar-Vabriga i OŠ Tar-Vabriga na potpori i pomoći, ali i svom nekadašnjem treneru Darku Barolinu koji im je također pomogao i poklonio lopte.

Ideja je krenula u veljači, kad su članice nekadašnjeg tarskog odbojkaškog kluba predvođene Marijanom i Patricijom, danas većina njih već odrasle žene i majke, organizirale feštu u čast Barolinovom 70. rođendanu i 24. godišnjici od osnivanja kluba.

Upravo je Barolin 1993. godine, uz pomoć ondašnje ravnateljice škole Ružice Močibob, pokrenuo odbojkaški klub i u pet godina uspio formirati čak četiri ekipe.

Kasnije je Močibob uspjela animirati i starije djevojke, bivše igračice i druge žene da se priključe – pa je tako nastala Rekreacija Tar, ekipa koja je nakon toga skoro 15 godina igrala u istarskoj rekreativnoj ligi. Barolin je tarski klub vodio do 2009.

Klub je zadnjih godina bio neaktivan, a baš je na toj fešti prije tri mjeseca dogovoreno da ga se ponovno aktivira.

Svaka čast trenericama na volji, trudu i entuzijazmu, a djeco želimo puno sportskih druženja i uspjeha na budućim natjecanjima!

 

Manifestacija “Hrvatska volontira” od 22. do 25. svibnja – Evo koje su aktivnosti u Puli, Poreču, Pazinu i Labinu

Foto TZ Novigrad - Transadriatica jedriličari

U lipnju 36. regata Transadriatica koja povezuje 2 države i gradove NOVIGRAD i VENECIJU