in

TAR: Sjajne Iris i Stela Baljak osvojile zlatne medalje na konjičkom natjecanju u Zagrebu

Dva zlata, srebro i ekipno 1. mjesto za KK Vinia iz Bjelovara za kojeg nastupaju Tarčanke, sestre Iris i Stela Baljak, lanjske državne juniorske prvakinje u konjičkom sportu. Sestre Iris i Stela treniraju sa svojim konjima u dolini Mirne, zajedno s brojnim kolegicama među kojima je i Katharina Mallinger iz Kaštelira, koja također nastupa za KK Vinia.

Iris Baljak

I ponovo sjajne vijesti za klub Vinia s prekjučerašnjeg 5. kola Cc koje je održano u Zagrebu na Hipodromu. Članovi Vinije nastupili su ondje s 8 jahaćih parova u slijedećem sastavu: Iris Baljak & Mabrouk Mohar na utakmici Cen1* 80 km u kategoriji juniora.

Foto KK Vinia

Na utakmici B 60 km u kategoriji juniora Stela Baljak & Yum de Galeon i Katharina Maillinger & ShagyaTango te u kategoriji seniora Ivan Vodogažec & Magic Prince i Laura Šapić & Melek Merima. Na utakmici A 40 km nastupili su juniori; Diana Vodgažec & Ghaalib, Dominik Jus & Dihaj te Katarina Vuković & Ravenna.

Rezultati su sljedeći:

  1. mjesto na najdužoj dionici od 80 km pripalo je jahaćem paru Iris Baljak & Mabrouk Mohar
  2. mjesto na utakmici B 60 km u kategoriji juniora pripalo je Steli Baljak na grlu Yum de Galeon

U kategoriji seniora 2. mjesto osvojile u Laura Šapić & Melek Merima

Ekipno klub je osvojio 1. mjesto.

-Svoje prve nastupe sjajno su odradili i naši
juniori na utakmici A 40 km; Dominik Jus & Dihaj, Katarina
Vuković & Ravenna te Diana Vodogažec & Ghaalib te svi uspješno završili. Na žalost nakon samo nekoliko km od starta Magic Prince je ostao bez potkove te je jahač Ivan Vodogažec odlučio povući konja s utakmice te se pješice vodeći konja vratio nazad na start. Ovu utakmicu pamtit ćemo po nikad većem broju naših jahaćih parova te 28 logističara koji su pokrivali teren i start/cilj a kojima se od srca zahvaljujemo, javili su iz Vinije.

POREČ priprema novi proračun: Gradonačelnik obišao mjesne odbore Veli Maj, Mate Balota i Anke Butorac

NOVIGRAD: Gradska knjižnica nagradila ljetne naj-čitatelje