in

TAR-VABRIGA: Andrea Circota pamtit će 2023. godinu po čak dvije osvojene titule državnog prvaka

Andrea Circota - Foto KK King

Andrea Circota član je porečkog Kickboxing kluba King, a ove je godine bio u tako dobroj formi da je postao državni prvak u čak dvije discipline. Naime, početkom ožujka u Đakovu je održano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, u disciplinama K1 style za juniore i seniore, light contact za juniore i kick light za starije kadete.
U K1 disciplini u kategoriji -91 kg Andrea je osvojio titulu novog juniorskog prvaka Hrvatske.
Mjesec dana nakon toga u Opatiji je održano državno prvenstvo u kickboxing disciplini LK za juniore i seniore. Andrea je osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji -91 kg i tako postao drugi put državni prvak.

Komšić i Circota - Foto KK King Poreč
Komšić i Circota – Foto KK King Poreč

Spomenimo da je Andrea rođen 4. prosinca 2005. i pohađa 4. razred jezične gimnazije u SŠ Mate Balote Poreč. Do svoje 16. godine aktivno se bavio nogometom u NK Istra Tar i NK Jadranu Poreč. Bio je pozvan i da prijeđe u NK Istru u Pulu. No, odlučio je prestati s nogometom i odlučio se za totalno drugačiji individualni sport – i to kickboxing. U siječnju 2022. aktivno je počeo trenirati u Kickboxing klubu King Poreč, što mu se odmah zasviđalo. Bio je vrlo uporan te je već tog proljeća, 9. veljače 2022., u kategoriji Kick light osvojio srebrnu medalju, što ga je još više potaklo na treninge i daljnje borbe.

Ove godine, 6. ožujka, prisustvovao je po prvi puta na prvenstvu Hrvatske u kickboxingu u disciplini K1  u kategoriji -91kg u Đakovu, gdje je i osvojio finale i postao državni juniorski prvak u K1 čemu se iznimno veselio. Potom je 24. travnja 2023. održano državno prvenstvo u kickboxingu u kategoriji LK (light kontakt) i osvojio i drugu titulu državnog prvaka.

Kako inače teži 95 kilograma, za oba je natjecanja morao skinuti oko 5 kilograma, što mu nije bilo nimalo lako pa je uz svakodnevne treninge navečer još i trčao.

Za tu ljubav prema kickboxingu velikim je dijelom zaslužan i njegov trener kojeg Andrea jako cijeni i poštuje. To je Leonardo Komšić, čelnik kluba King, koji mu je velika podrška i potiče ga na postizanje što boljih rezultata.

Andrea Circota
Andrea Circota

Andrea trenira tri puta tjedno u klubu i još tri puta tjedno u kombinaciji teretana – trčanje, što si samostalno kombinira i smišlja treninge. Montirao si je i vreću za kickboxing ispod terase te svaki slobodan trenutak trenira i kod kuće – samostalno ili s prijateljima.

Andrea je u prosincu napunio 18 godina, što znači da prelazi iz juniorske kategorije u seniorsku. To ga neće zaustaviti u nastavku borbi i nada se istim rezultatima u 2024., kao i do sada.

-Sretan sam zbog titula zato što sam se za taj uspjeh puno potrudio na treninzima, a i psihički je potrebno se dobro pripremiti jer nije lako izaći u ring pod velikim pritiskom, mnogo gledatelja i ne znajući s kakvim se protivnikom boriš. U svemu što radim uvijek dam svoj maksimum i uvijek se nadam dobrim rezultatima, kazao nam je mladi borac.

Na upit zašto toliko voli ovaj sport rekao je: „Ovaj sport jako volim jer je individualan sport i ovisiš o samom sebi. Sve što odradim kao i samu borbu ovisi o mojoj spremi, sposobnosti slušanja trenera u borbi dok si pod pritiskom, disciplini i upornosti.“

Foto KK King Poreč

Ima li uopće vremena za izlaske, prijatelje, cure?

-Vremena imam za sve. To samo ovisi o dobroj organizaciji. Svakodnevno se družim sa prijateljima, a mnoga sam prijateljstva sklopio i na treninzima i s njima se često družim osim na treninzima i u slobodno vrijeme. Kako volim trenirati i kod kuće (na terasi imam vreću) mnogo mi prijatelja dolazi vikendom te zajedno treniramo, zaključio je Andrea Circota u razgovoru za naš portal.

Evo kako ovog Božića podržati istarske proizvođače lokalnih proizvoda. Pogledajte što su pripremili u kaštelu Morosini-Grimani

Muškarac kod Pazina pozivao djecu da uđu u njegov automobil. Evo što kaže istarska policija