in

Transfer života za Porečanku Ivanu Dojkić – Vrsna košarkašica prešla u veliki europski klub

Ivana Dojkić, 22-godišnja Porečanka, članica hrvatske košarkaške reprezentacije, iduće dvije godine igrat će za veliki europski klub – češki USK Praha.

Iako je u tinejdžerskim danima već prošla tada moćni i bogati Spartak iz Moskve, piše 24 sata, odlazak u Češku za Dojkić je transfer karijere jer Čehinje spadaju u sam europski ženski vrh. U trenutku prekida euroligaške sezone Praha je imala omjer 12-2, bolji je samo za jednu pobjedu bio svemoćni ruski Jekaterinburg.

Kako smo nedavno objavili, Ivana je igrala u Sloveniji, Rusiji, umalo u Turskoj i na kraju u Mađarskoj. Pandemija ju je vratila doma, u Poreč, gdje se priprema za odlazak u Prag.

Kao mala iz Poreča je otišla u Zagreb i na taj način preskočila Pulu. Brat je dobio poziv iz Cedevite pa je krenula s njim. Bilo je to na početku sedmog razreda, ali dok nije završila osnovnu školu ostala je živjeti u Poreču i samo je putovala na utakmice, da bi se potom preselila u Zagreb i tamo upisala Sportsku gimnaziju. Igrala je najprije za Dubravu, potom za Trešnjevku i na kraju za Novi Zagreb, iz kojeg je preselila u Celje.

Odlazak u Sloveniju bila je poprilična avantura za Ivanu, koja je tada imala tek 16 godina.

Nakon dvije godine preselila je u Rusiju, u redove moskovskog Spartaka gdje je provela dvije godine. Trebala je zatim karijeru nastaviti u Turskoj, ali pokazalo se to kao jedna poprilično nesretna i komplicirana priča, velika igra agenata koju valjda svaki igrač mora iskusiti u svojoj sportskoj karijeri. Od toga na kraju nije bilo ništa, pa se vratila doma, trenirala u Puli i čekala rasplet situacije te na kraju završila u Mađarskoj, u Atomerumu iz Szekszarda, gdje je ostala dvije sezone.

Na žalost, zbog cijele ove situacije s pandemijom, Ivana svoju drugu sezonu u mađarskom prvoligašu nije uspjela odraditi do kraja, a igrom slučaja, prekid prvenstva dočekala je u Poreču.

ZGODNA HRVATICA IZABRANA MEĐU NAJVEĆE TALENTE

Upravo se Dojkić našla na Fibinoj listi najperspektivnijih košarkašica koje bi mogle debitirati na Euru. Porečanka je prvo ime među njih 10 kojima je Fiba posvetila nekoliko redaka.

“Poznata kao jedna od najboljih igračica i strijelaca u Eurokupu, gdje je senzacionalno igrala u zadnje vrijeme za Szekszardu, Dojkić sada predvodi Hrvatsku koja je u sjajnoj poziciji u svojoj grupi. Ako ona nastavi u ovakvoj formi, mogla bi vratiti Hrvatsku na Euro nakon 2015. godine i ondje u svom debiju pokazati svoje napadačke kvalitete”, stoji u opisu.

Zadnji dan lipnja u Istri bez novoooboljelih od koronavirusa

Trostruki sudar kod Poreča