in

Trećeg dana turnira Poreč pobjedom nad Dobovom osigurao borbu za treće mjesto, u finalu Nexe i Telekom Veszprem

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča slavili su u drugom susretu turnira nad Dobovom i tako si osigurali borbu za treće mjesto za koje će se boriti protiv NEKA-e. U drugoj utakmici dana Nexe je uvjerljivo slavio nad Fiversom i osigurao si finale s Telekom Veszpremom, dok će austrijska momčad protiv Dobove tražiti slavlje za peto mjesto.

NAJNOVIJE: Rukometaši Nemzeti Kézilabda Akadémia bili su uspješniji od naših dečkiju te je time Poreč zauzeo 4. mjesto na turniru, dok su Mađari osvojili 3. RK Dobova osvojila je 5. mjesto na turniru nakon vrlo izjednačene utakmice protiv FIVERS Handball Team.

Grupa B: Poreč – Dobova 26:23 (18:12)
Gledali smo podjednak start u Velom Joži u kojem je minimalnu prednost držala Dobova sve do 16. minute susreta. Tada Marko Bajan i Luka Malinarich vežu dva pogotka za prvo vodstvo da bi se na njih nadovezao Arman Ikanović sa svoja tri uzastopna i odveo Poreč na 14:10.Tu su prednosti naši momci do odlaska na odmor još povećali i u jednu ruku odlučili pobjednika susreta. Vodstvo su igrači Ilije Lovrinovića dobro držali sve do sredine drugog dijela kada Dobova preko Mirka Latkovića uspijeva smanjiti zaostatak na minus tri (21:24), a potom i preko Klemena Mlakara na 22:24. S pet minuta do kraja susreta, dobra obrana i siguran napad održali su porečko vodstvo koji je na kraju slavio 26:23.

Poreč su predvodili Arman Ikanović i Marko Bajan sa šest golova, a Matija Car dodao ih je pet.Kod slovenske momčadi najbolji je bio Mirko Latković sa šest zgoditaka.

Poreč: Ćopić, Vladić; Muranović, Popović, Krajcar 2, Car 5, Petrov 1, Krupić 1, Malinarich 1, Čipraka, Ikanović 6, Bajan 6, Bošnjak 1, Ljubić 3

Grupa A: Nexe – Fivers 38:31 (25:17)
Našičani su od samog starta pokazali  Fiversu da misle ozbiljno i s dva uzastopna gola otišli na prvih +4 (7:3). Fivers je imao kratko buđenje nekoliko minuta kasnije pa preko Erica Dambocka stigao na tek gol zaostatka. No, tu je i stalo dok Nexe mini serijama pogodaka povećava svoju prednost, koja je u prvom dijelu najviše iznosila osam. Nastavak susreta nije donio nikakve bitne promjene. Već na samom startu drugog dijela Nexe golom Porečana Gianfranca Pribetića odlazi na dvoznamenkastu razliku koja je i odlučila susret. Posljednjih deset minuta Fivers je tek mogao gledati kako da ublaži poraz, a najbolji strijelac Dambock i zabija za konačnih 38:31.

Nexe su do slavlja vodili Karlo Godec i Janko Kević svaki s po pet pogodaka, dok je već spomenuti Dambock upisao šest pogodaka.

RASPORED ZADNJEG DANA
5. mjesto – Hotel Diamant
10:00 Fivers – Dobova
3. mjesto – Veli Jože
10:00 NEKA – Poreč
Finale – Veli Jože
13:00 Nexe – Telekom Veszprem

Autor: Rukometni klub Poreč

Ilustracija - Foto Vatrogasci Pula

Gorio dimnjak – 70-godišnjakinju prijavili inspekciji

Najbolji maslinari na smotri Antonja u Rovinjskom Selu

Odlična vina i maslinova ulja na Antonji u Rovinjskom Selu – Ovo su najbolji