in

TRISTO djece sudjelovalo u obilježavanju Europskog tjedna sporta u Poreču

Europski tjedan sporta u Poreču

Povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta, Udruga kineziologa Poreč i Sportska zajednica Grada Poreča jučer su organizirale tradicionalno predstavljanje sportskih klubova porečkim školarcima i vrtićarcima. Predstavljanje klubova ove se godine održalo na sportskim terenima u sklopu Sportsko-rekreativnog centra „Veli Jože“, a sudjelovali su Atletski klub Maximus, Snowboard klub Goofy, Klub ritmičke gimnastike Poreč, Košarkaški klub Poreč, Streličarski klub Poreč, Jedriličarski klub Horizont, Stolno teniski klub Jadran, Rukometni klub Poreč, Odbojkaški klub Poreč i Body building klub Veli Jože.

Europski tjedan sporta u Poreču

Prezentaciju je tijekom prijepodnevna obišlo tristotinjak djece i to iz ukupno 12 nižih razreda iz Osnovne škole Poreč te sedam skupina iz dječjeg vrtića Radost 1 i 2 Crvenkapice. Treneri i članovi djeci su demonstrirali sportove, ali ih potaknuli i da se sami okušaju u njima – od ulaska u jedrilicu, šuteva na koš, do igranja stolnog tenisa ili isprobavanja atletskog poligona.

Sport je sastavni dio svakodnevice brojnih Porečanki i Porečana, a činjenica da se u 53 porečka naselja nalazi 120 dječjih i polivalentnih igrališta, dokazuje koliko je rekreativni sport raširen među svim generacijama. Događanja poput predstavljanja klubova su tu kako bi djeci približila brojne sportove koji postoje u Poreču te ih potaknula na bavljenje sportom i boravku na otvorenom, priopćeno je iz Grada Poreča.

spremnici za otpad kontejneri

Podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada za Porečane

NOVIGRAD BICIKLISTI TURISTIČKA ZAJEDNICA

Hrvatska i u kolovozu bolja od mediteranske konkurencije, rujan bolji od rekordne 2019.