in

U Barbanu Finale Croatia Cupa i Prvenstvo Hrvatske za mlade konje u endurenceu. Velik uspjeh Nicol Šverko i Kadira

Foto Konjički klub Istra

Proteklog vikenda, 13. i 14. listopada, u Barbanu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlade konje i Finale Croatia kupa u organizaciji Konjičkog Kluba Istra.  

Ukupno su sudjelovala 33 jahaća para iz cijele Hrvatske, Slovenije i Italije, stoga je ova utakmica bila i međunarodnog karaktera. Naime, 13. svibnja 2006. godine održana je prva utakmica daljinskog jahanja u Hrvatskoj i to upravo u Barbanu na istoj stazi te se ove godine slavi 18. godina endurancea u Hrvatskoj. Može se reći kako je Hrvatski endurance postao punoljetan. 

Foto Konjički klub Istra
Foto Konjički klub Istra

Jahači Konjičkog kluba Istra na domaćem terenu ostvarili su izvrsne rezultate.

Na najduljoj utakmici Prvenstvo Hrvatske za mlade konje od 7 godina CEN1* 96 km prvo mjesto zauzela je Nicol Šverko na grlu 687 Kadir. To je grlo osvojilo i nagradu “Best condition” za najbolje stanje konja.

Na Prvenstvu Hrvatske za mlade konje od 5 godina na utakmici duljine 64 km drugo mjesto zauzela je Erin Špada na grlu 2195 Savana. Na utakmici kategorije CEN A na 50 km državna seniorska prvakinja Barbara Šošić mentorirala je mladim jahačima te zauzela 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji, dok su mladi jahači u juniorskoj konkurenciji zauzeli sljedeća mjesta: 

3. mjesto Noemi Vojnić na grlu April, 4. mjesto Tara Morić na grlu 118 Caprice te 5. mjesto Maro Pandurić na grlu 1623 Qadir.

Na svečanoj dodjeli nagrada predsjednica Konjičkog Saveza Istarske županije Andrea Faggian uručila je priznanja natjecateljima.

Foto Konjički klub Istra
Foto Konjički klub Istra

KK Istra zahvaljuje se Općini Barban, svim sponzorima, roditeljima i jahačima na sudjelovanju i pomoći oko organizacije ove utakmice, javila nam je Denisse Osip.

Foto Gradska knjižnica Poreč

Pepeljugom do zdravih zuba – Radionica za djecu u petak u Poreču

Detalj s otvorenja Butige u Kašteliru - Foto Tanja Kocijančić

Poziv za proizvođače Općine Kaštelir-Labinci: Neka vaši proizvodi postanu dio ponude Butige