in

U listopadu utrka Novigrad – Cittanova RUN

Arhiv Foto Aminess Novigrad

Nakon dvije godine stanke Novigrad će postati trkačko središte Istre. Peto izdanje Novigrad – Cittanova RUN održat će se u subotu, 8. listopada, u organizaciji Aminess hotela i kampova. Start i cilj utrka je ispred Aminess Maestral Hotela u Novigradu, a prijave za utrku zatvaraju se 1. listopada. Pretprijave i kotizacije za utrku moguće je izvršiti na internetskoj stranici GoAdria ili na sam dan utrke do 10 sati na startu kod Aminess Maestral Hotela.

utrka novigrad
Foto Aminess Novigrad

Posebno nam je drago što se nakon dvije godine, utrka Novigrad – Cittanova RUN vraća u naš grad. Ove godine obilježavamo peto izdanje utrke, a njome želimo poručiti da je bavljenje fizičkom aktivnošću od iznimne važnosti. Trčanje ima snažne benefite i doprinosi zdravlju cijelog organizma te se nadamo kako će se tradicija održavanja novigradske utrke nastaviti i u budućnosti. Svim prijavljenima želimo dobar provod i uspješnu utrku”, izjavio je Nenad Popović u ime Aminess hotela i kampova.

Novigrad – Cittanova RUN održava se u pet zasebnih trkačkih disciplina kako bi svi zaljubljenici u trčanje, bilo rekreativci, profesionalci ili djeca, mogli sudjelovati u ovoj popularnoj utrci. Utrku će, sa startom u 10:30 sati, otvoriti djeca u dobi od 6 do 10 godina koja će se natjecati u dječjoj utrci FUN RUN od 200 i 500 metara. Djeca od 6 do 8 godina trčat će 200 metara oko velikog parkirališta ispred Aminess Maestral Hotela, dok će djeca od 8 do 10 godina trčati dva kruga ukupne dužine 500 metara

Nakon najmlađih, u 11 sati slijede utrke na 5 i 10 kilometara, štafeta te polumaratonska utrka od 21 kilometar. Polumaratonci startaju zajedno s natjecateljima štafetne utrke, utrke na 5 km i 10 km te se zatim odvajaju na 5. kilometru staze, gdje nastavljaju utrku rutom kroz novigradsku šetnicu, rivu starogradsku jezgru, naselje Mareda i Aminess Maravea Camping Resort sve do naselja Dajla i natrag.

Sve natjecatelje očekuju bogati startni paket, piće na okrijepim postajama te ručak i piće nakon utrke.  Pobjednike u svim trkačkim disciplinama očekuju vrijedne nagrade kao što su noćenje ili vikend u Aminess objektu po izboru za dvije osobe s uslugom polupansiona, ručak za dvije osobe u restoranu Aminess Maestral Hotela te odlični poklon paketi

Na dan utrke vrijedit će posebna regulacija prometa, a ispred prve skupine natjecatelja bit će osigurana biciklistička pratnja. Više informacija o utrci moguće je saznati na službenoj internetskoj stranici utrke GoAdria, priopćeno je iz Aminessa.

FOTO Ured predsjednika Republike Hrvatske/ Filip Glas

Milanović u četvrtak u berbi grožđa

robna kuća tedi poreč

POREČ: U robnoj kući 2 nove trgovine umjesto Müllera