in

U Medulinu održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu – Nastupilo 600 mladih trkača

Foto Atletski klub Medulin - Ekipno državno natjecanje u krosu u Kaželi

U subotu 11.03.2023. u organizaciji Atletskog saveza Istre i Atletskog kluba Medulin u medulinskom kampu Kažela održano je Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Nastupilo je nešto manje od 600 natjecatelja iz 28 atletskih klubova. Predivna Kažela uz prelijepo vrijeme ugostila je najbolje hrvatske trkače na srednje i duge pruge, koji su odmjerili snage u uvijek atraktivnim kros utrkama. Naizgled lagana staza, trkačima je pokazala zube iscrpljujućim blagim ali izuzetno dugim uzbrdicama, čestim nizbrdicama koje mjenjaju ritam trčanja, te preprekama u vidu bala sijena ili neravnina na samom terenu.

Kažela je idealan teren za ovu vrstu utrka, zato je ovo i bilo pripremno i promotivno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u krosu WXC24 Mmedulin & Pula koje se treba održati u Veljači 2024. na istom mjestu.

Ukupni pobjednici su Atletski klub Agram iz Zagreba s 160 bodova, drugo mjesto osvojili su atletičari Dinamo – Zrinjevca s 114 boda dok je treće mjesto zauzeo riječki AK Kvarner sa 109 bodova. U ženskoj konkurenciji poredak je bio isti kao i ukupno, Agram 78 bodova,  Dinamo – Zrinjevac 63 boda, i Kvarner s 54 boda, dok je do samog kraja bila neizvjesna bitka za prva tri plasirana u muškoj konkurenciji gdje je također slavio zagrebački Agram s 82 boda, ali je u dramatičnoj završnici Kvarner osvojio 55 bodova ispred treće plasiranog Dinamo – Zrinjevca s 51 bodom.

Od Istarskih klubova ukupno je najbolja bila AK Istra s osvojenim 16. mjestom, dok su najbolje rezultate postigli AK Albona Labin s osvojenim 4. mjestom u utrci na 2 km kadetkinje i AK Maximvs Poreč s također osvojenim 4. mjestom u utrci na 1.5 km mlađi kadeti.

Velike zahvale u organizaciji ima i Arena hospitality group u čijem kampu se održava ova kros utrka, medijskom pokrovitelju radiju Medulin FM, te Sportskoj zajednici općine Medulin.

Uz još poneki proljetni kros uskoro počinje i atletska sezona na stadionima i možemo najaviti Otvoreno prvenstvo Istre na stazi koje će se održati 15.04.2023. u Puli.

traktor pexels

KAŠTELIR-LABINCI: Vitis poziva poljoprivrednike na predavanje o poticajima i IAKS sustavu

Premijer Plenković - Foto Twitter Vlade Rh

Premijer predstavio novi paket mjera pomoći vrijedan 1,7 milijardi eura. Posebna pomoć umirovljenicima