in

U nedjelju 7. izdanje Poreč Triatlona

Foto PR

U nedjelju, 13. listopada, održat će se 7. izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna.

Poreč Triatlon je utrka u srednje dugom triatlonu. Sadržava 1,9 kilometara plivanja, 87 kilometara bicikliranja i još 21 kilometar trčanja.

-Cilj nam je postati baza za zimske pripreme različitih sportskih grupa i profila sportaša, poput biciklista, rukometaša ili nogometaša. Stoga naše programe osmišljavamo kao motiv dolaska novih gostiju u Poreč. Sve to prati i odlična sportska infrastruktura koja zajedno sa blizinom hotela čini jedinstvenu ponudu i razliku spram sličnih destinacija u okruženju. Poreč nosi naziv grada sporta, a manifestacije poput Poreč Triatlona rezultat su velikog truda pojedinaca te opravdavaju epitet sportskog grada, na koji smo iznimno ponosni. Veselimo se još jednom izdanju ovog vrhunskog sportskog događaja, rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.


Iako je ovo sedmo izdanje utrke Poreč Triatlona, u njemu je ugrađeno već 18 godina iskustva organizacije utrka srednje dugog triatlona, počevši od sedam izdanja kultnog Mljet Half Internacional triatlona, preko Krk3atlhona, pa sve do današnjeg Poreč Triatlona kakvog ga sada poznajemo.

-Budući da su nam mišljenja natjecatelja izuzetno bitna, uvažili smo prošlogodišnje dobivene savjete te smo odlučili da se ove godine vraćamo na biciklističku dionicu s četiri kruga, ukupne duljine 87 kilometara. Naravno, malo unaprijeđenu. Zajedno s lokalnom upravom uspjeli smo osigurati stazu koja će prije svega biti puno sigurnija i manje tehnički zahtjevna, jer je cesta šira, s kvalitetnijim asfaltom te nema ležećih policajaca. Hvala natjecateljima koji su se odazvali u maksimalnom broju, zbog čega je utrka posve rasprodana, rekao je Marko Miličić organizator urtke.

A da porečki triatlon ima veliku ulogu u produljenju turističke sezone, potvrdio je i Goran Vrus iz Sektora za operacije Plave Lagune.

A sve ovo ne bi bilo moguće bez sjajnih volontera, takozvanih “ljudi u crvenom” svih životnih dobi, koji utrku čine posebnom. Svake godine oni slažu zonu, označavaju staze, pakiraju startne pakete, pripremaju okrjepu, paze da je sve u najboljem redu, i još nebrojeno toga bez čega utrka ne bi funkcionirala, priopćeno je iz Plave lagune.

Više informacija o utrci, kategorijama i detaljima možete pronaći na www.porectriatlon.com

Gradi se sustav navodnjavanja vrijedan 110 MILIJUNA KUNA – U budućem akumulacijskom jezeru između Poreča i Nove Vasi bit će MILIJUN KUBIKA VODE

Fotogalerija: TAR obilježava Dječji tjedan – izleti, radionice, predstave i druženje s poštarom