in

U nedjelju 700 sportaša iz 40 država na Plava Laguna 5150® Triatlonu Poreč

U nedjelju 10.10. održat će se drugi po redu Plava Laguna 5150® Triatlon Poreč. Riječ je o utrci koja uključuje 1,5 km plivanja, 40 km bicikliranja te 10 km trčanja. Utrka je rasprodana, a sportaši natjecatelji dolaze iz više od 40 zemalja svijeta.

presica hotel parentium plava laguna loris nenad ivošević loris pujas
Presica u hotelu Parentium

„Utrka počinje u nedjelju 10.10. u 11 sati na plaži Hotela Parentium Plava Laguna i počinje plivanjem od 1,5 km do plaže ispod Hotela Molindrio Plava Laguna, gdje se nalazi tranzitna zona do bicikala. Biciklistička trasa proteže se Zelena Resortom do Funtane 40 km, a završava se trkačkom trasom od 10 km koja počinje ispod hotela Molindrio do carinskog gata u centru Poreča i natrag.

Podsjećamo da će od 10,00 do 14,00 biti zatvorene za promet određene ceste stoga molimo građane za razumijevanje i unaprijed im zahvaljujemo!“, istaknuo je Goran Vrus, direktor utrke, na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u hotelu Parentium.

Predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas istaknuo je važnost razvoja sportskih manifestacija i sportske infrastrukture za Plavu Lagunu:

željka šaban miličić i đurđica oprepić
Triatlonke Željka Šaban Miličić i Đurđica Orepić

“Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje gotovo 32 milijuna posjeta. To nam govori da biti pod kapom Ironman brenda znači puno za promociju Poreštine, Istre i Hrvatske a ono što mi radimo je  događaj koji spaja turizam i sport a naročito je vrlo važno što to činimo u posezoni kada stvaramo novi motiv dolaska u našu detiniciju. Zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su i ove godine s nama. Sve goste pozivam da uživaju u našim igralištima za odmor, osjete gostoljubivost djelatnika naših hotela te da se dobro provedu“, istaknuo je Pujas.

Nico Aeschimann, Events Operations Director EMEA istaknuo je kako je Plava Laguna idealan partner jer se dokazala kao organizator predstižnih natjecanja, a osim toga sjajna lokacija i vrhunska infrastruktura stavljaju Istru na kartu Europe kao sjajne sportske destinacije idealne za ovakav tip natjecanja.

Tako je Dubravko Šimenc, koordinator u Odjelu za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice naglasio da je ovakvo događanje koje se emitira na više od 40 kanala sa dosegom u 168 država i 1.457.000 domaćinstava diljem svijeta, ima veliku promotivnu vrijednost za Hrvatsku kao sportsku i kao turističku destinaciju. Također, očekujemo prema najavama organizatora da će on line distribucija reportaža doseći ukupno 856 milijuna korisnika diljem svijeta, posebice s naglaskom na Europu i Kinu.

Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta naglasio je: “Sportski događaji poput ovog imaju višestruki značaj te uz sportsku donose i dodatnu turističku vrijednost kako za Istru, tako i za cijelu Hrvatsku. Veseli me što će ova utrka okupiti ponovo veliki broj vrhunskih triatlonaca iz mnogih država svijeta, ali i onih koji se ovime bave primarno radi rekreacije i očuvanja zdravlja. S obzirom na vrijeme održavanja, ovom utrkom šalje se i poruka kako je Hrvatska idealna destinacija za cjelogodišnji turizam.”

Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić ponosan je što će oko 700 sportaša uživati ne samo u dobroj utrci, već i u prekrasnoj trasi, kulisi vinograda, maslinika, šetnica, plaža koji čine destinacije Poreč i Funtana jedinstvenim i pogodnim za aktivni odmor.

Zadovoljstvo ovom manifestacijom koja produžuje turističku sezonu izrazili su i direktori turističkih zajednica Poreč i Funtana Nenad Velenik i Ana Milohanović Čehić.

Župan Miletić istaknuo je kako je izrazito zadovoljan što je veliki sportski brend kao što je Ironman prepoznao Istru kako odličnu destinaciju i partnera za organizaciju utrka na najviđem mogućem nivou. „Izrazito sam zadovoljan što je veliki sportski brend kao što je Ironman prepoznao Istru kako odličnu destinaciju i partnera za organizaciju utrka na najvišem mogućem nivou. Istra je do sada bila domaćinom brojnih vrhunskih sportskih manifestacija što je dodatno doprinijelo promociji naše regije. S punim pravom možemo reći da je Istra danas na karti svijeta poznata i kao sportska destinacija. Ovakvi događaji posebno su važni u kontekstu produljenja sezone te pokazuju da Istra ima puno toga za ponuditi u pred i posezoni, što je i smjer u kojem trebamo i želimo dodatno razvijati istarski turizam.“

Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com i društvene mreže:

https://www.instagram.com/5150croatia/

https://www.facebook.com/5150Croatia

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, TZ Istarske županije, HEP, Podravka, Kala, Cedevita, First In i Gia Staff.

Zbog triatlona za promet će biti zatvorene ceste za sav promet na dan manifestacije u periodu od 10,00 – 14,00 sati:

Županijska cesta ŽC5116 (od hotela Molindrio do kružnog toka Aquacolors)

Državna cesta D75 (od kružnog toka Košambra do Funtane)

Nerazvrstana cesta Poreč – Dračevac ( kružni tok Košambra –Starići – južni Ulaz Dračevac)

Trkački segment manifestacije odvijat će se duž šetnice iz Zelene Lagune pa do centra Grada Poreča, te će dionica nerazvrstane ceste u naselju Plava Laguna (hotel Galijot – Personalni dom Plava Laguna – hotel Mediteran – Istarska Hiža) također biti zatvorena za promet na dan 10.10.2021. u periodu od 12,00 do 15,00.

hrvatska volontira izložba fotografija pula

PULA: Otvorena izložba fotografija u sklopu kampanje “Hrvatska volontira”

Salahudin iz Pule pečene kestene u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Vjesnici jeseni u Poreču: Kestene na trgu peče mladi poduzetnik iz Pule