in

U Poreču se danas piše povijest: Jedriličarka MARE MILIĆ jedina Hrvatica na Svjetskom prvenstvu ISAF YOUTH

Danas Jedriličarski klub Horizont Poreč piše povijest. Naime, Mare Milić nastupa na Svjetskom ISAF YOUTH prvenstvu u poljskoj Gdyniji. Natjecanje je to na kojem nastupa po jedan najbolje rangirani natjecatelj na nacionalnoj ljestvici država. Mare će snage odmjeriti u jakoj konkurenciji od 52 jedriličarke iz 52 zemlje svijeta koje su izborile nastup na regati, objavio je ponosno njen klub.

U svibnju smo pisali kako je Milić postala hrvatska reprezentativka.

Naime, nakon duge i naporne natjecateljske sezone 2018/2019 za klase Laser 4.7 i Laser Radial Milić i njeni kolega Simon Starić uspjeli su uz puno truda postići vrhunske rezultate kojima su si osigurali pravo nastupa na europskim i svjetskim natjecanjima.

Milić je sezonu završila kao prva na kriterijskoj ljestvici te je izborila nastup na Europskom prvenstvu U19 godina koje je održano krajem lipnja u Ateni.

Sezona je za nju posebna, jer je kao prva na kriterijskoj ljestvici izborila nastup na prestižnoj regati ISAF Youth Worlds na kojoj nastupa samo po jedan natjecatelj za svaku zemlju, odnosno najbolji predstavnici zemalja svijeta koje imaju pravo nastupa na toj regati.

Ovo je prvi put u povijesti kluba da je jedriličar Horizonta uspio izboriti ovako prestižnu regatu.

Biciklisti Poreča Diego Žužić, Albert Kiš i Bojan Horvat u Balama na XCM maratonu

prometna-policija12 ilustracija policija

U cijeloj Istri 16. srpnja kontrola brzine kretanja i korištenja pojasa