in

U cijeloj Istri 16. srpnja kontrola brzine kretanja i korištenja pojasa

Foto: MUP

U cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica na području Policijske uprave istarske će se u utorak, 16. srpnja od 15 do 19 sati, provesti prometna akcija ”Kontrola brzine kretanja vozila i kontrola korištenja sigurnosnog pojasa”.

Za vrijeme akcije policija će pojačano nadzirati brzine kretanja vozila na cestama, a prema vozačima koji prekorače dopuštene brzine primjenjivat će se sankcije propisane zakonom.
Naime, najviše prometnih nesreća prouzrokuju vozači koji voze brzinama većim od dopuštenih ili koji ne prilagode brzinu osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa.

Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. zbog nepropisne ili neprilagođene brzine dogodilo se 113 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, 14 osoba je teže ozlijeđeno, a 64 lakše. U navedenom razdoblju policija je evidentirala 8.026 prekršaja prekoračenja brzine.

Policijska uprava istarska poziva vozače da poštuju propisana ograničenja brzine te da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti.

U Poreču se danas piše povijest: Jedriličarka MARE MILIĆ jedina Hrvatica na Svjetskom prvenstvu ISAF YOUTH

PRVI U HRVATSKOJ: Šest Valamarovih kampova dobilo prestižne oznake Ecolabel za turistički smještaj