in

U POREČU u svibnju velika hrvačka manifestacija World Wrestling Festival

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Loris Prešurić primio je danas u Maloj vijećnici organizatore World Wrestling Festivala, nove manifestacije koja će se od 24. svibnja do 7. lipnja 2023. održavati u Poreču. Sastanku su prisustvovali u ime organizatora, Hrvatskog hrvačkog saveza, glavni tajnik Tin Bregović, te suorganizatora Svjetske hrvačke federacije (United World Wrestling UWW), razvojna direktorica Deqa Niamkey i predsjednik Hrvačkog kluba Poreč Darko Kadum. Riječ je o novom eventu, prvog ovakve vrste u povijesti hrvanja, kako je istaknuo Bregović, multi sportskog događaja, koji će na razne načine objediniti sve oblike ovog sporta. Sudionici dolaze iz tridesetak zemalja, koji će više od dva tjedna boraviti, trenirati i natjecati se u Poreču.

Kako je istaknula Niamkey, UWW nastoji organizacijom ovakvih događanja u turističkim središtima približiti ovaj sport široj publici i promovirati hrvanje, ali i boravak natjecatelja i gostiju učiniti što ugodnijim, te se pokazalo, da takav pristup donosi benefite za domaćine i sudionike. Među sudionicima festivala istaknula je i dolazak svjetski poznatih i renomiranih mentora i trenera s japanskih sveučilišta, što će dodatno doprinijeti promidžbi ovog eventa.

World Wrestling Festival je sportski multi event koji se sastoji od nekoliko glavnih aktivnosti: međunarodnih kampova, turnira, natjecanja Trofej Jadrana, seminara za trenere, suce i žene Svjetske hrvačke federacije, Erasmus + Wrestling akademije, međunarodnog kampa u grčko – rimskom stilu (U15, U17, U20).

Gradonačelnik Peršurić rekao je kako je Poreč već smo tradicionalno prepoznat kao kvalitetna sportska destinacija, koja je pokazala visoku razinu organiziranosti i spremnosti tijekom ugošćavanja najvećih sportskih događaja. Inače, Poreč će biti domaćin i domaćin Svjetskog veteranskog prvenstva u hrvanju koje će se održati na jesen 2024. godine, saznajemo u Gradu Poreču.

usluga poreč

Usluga Poreč objavila natječaj za posao – Traže više radnika

porečka poslovna zona facinka

POREČ: Zbog gradnje fiksnog kružnog toka na Facinki privremena regulacija prometa