in

U subotu u Poreču završnica memorijalnog turnira „Eliđo Blažević – Renato Velenik“

Foto - Ilustracija Istarski boćarski savez

Nakon pet dana igranja i 47 odigranih susreta poznato je 13 od ukupno 16 parova koji će u subotu, 17. prosinca nastupiti u završnici 12. memorijalnog boćarskog turnira u parovima „Eliđo Blažević – Renato Velenik“ koji se igra u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, a u natjecanje kojeg je krenulo 40 parova.

Preostala tri para koja će u subotu nastupiti najmanje u osmini finala biti će poznata u petak, 16. prosinca kada će se u vremenu od 18 do 21.30 sat deset parova kroz dva kola eliminacija boriti za tri mjesta koja vode u završnicu. Među parovima koji će se u petak boriti za plasman u osminu finala su između ostalih i ovogodišnje najzvučnije ime turnira, slovenski reprezentativac Dejan Tonejc koji igra u momčadi sa ocem i sinom Damirom i Filipom Popović iz Montižane, te suparligaški prvotimac Pule Dean Ikić koji igra u paru sa Zoranom Bugarinom iz Rovinjskog Sela.

U dosadašnjem dijelu turnira nije bilo većih iznenađenja i svi su parovi koji spadaju u red favorita za najviši plasman izborili završnicu kao što su Marino Križmanić i Mateo Načinović, Vedran Špelić i Dino Jermaniš, Dražen Puniš i Roland Marčelja, Steven Benolić i Ivan Poropat , Goran Percan i Dragić Terlević. No svima njima će u subotu na putu do trona stajati još niz kvalitetnih istarskih parova protiv kojih će morati uložiti puno boćarskog znanja kako bi ih uspjeli preskočiti.

U subotu se susreti osmine finala igraju s počecima u 9.30 i 11.15 sati, četvrtfinalni ogledi počinju u 13.45 sati, a polufinalni u 15.30 sati.

Finale će se pak odigrati s početkom ne prije 18 sati, nakon završetka utakmice Hrvatske i Maroka za 3. mjesto na nogometnom Svjetskom prvenstvu u Kataru gledanje koje će biti omogućeno na velikom platnu u boćarskoj dvorani Veli Jože.

Parovi u osmini finala:

Marino Križmanić i Mateo Načinović

Vedran Špelić i Dino Jermaniš

Dražen Puniš i Roland Marčelja

Steven Benolić i Ivan Poropat

Goran Percan i Dragić Terlević

Darko Mofardin i Danilo Krizmanić

Antonio Puniš i Maurizio Radić

Silvano Sošić i Zoran Sošić

Alen Džananović i Roko Jukić

Mirko Brajković i Edo Belac

Robi Jurman i Renzo Brajković

Ivan Milohanić i Danijel Mofardin

Tekst i foto: Istarki boćarski savez

Foto NK Jadran Poreč

Evo u što će sve Grad Poreč ulagati u 2023. u sklopu proračuna od 43,2 milijuna eura

policija mup šuma

Unutar zaštićenog obalnog pojasa izgradila zid. Oglušila se na sva upozorenja