in

U Umagu startao 17. Istrian Spring Trophy – U petak se vozi prva etapa od Poreča do Funtane s brdovitim dionicama

Pobjednik u Umagu

∙ Najbrži biciklist u pojedinačnom kronometru (tt) koji se vozio u duljini od 1 km bio je Nizozemac Lars Boven, Team Jumbo – Visma Cycling, s vremenom od 1:13:17

– Aktion/Rennszene – Querformat – quer – horizontal – Event/Veranstaltung: – Ort/Location: – Region:- Land/Country: – Datum/Date: 2020

Drugi najbolji rezultat ostvario je Henri Uhlig, njemačkog Rad-Net-Rose Teama, vrijeme 1:13:99, a treći je već poznati pobjednik Umag Trophyja, Jakub Mareczko, s ostvarenim rezultatom od 1:14:16

Istrian Trophy nastavlja se sutra etapom koja će se voziti u duljini od 168 km od Poreča do Funtane, očekuje se sprinterski cilj nakon brdovitih dionica

Danas je prologom u Umagu započela četverodnevna utrka Istrian Spring Trophy / Trofej Istarsko proljeće u kojem je najbolji bio Lars Boven, Nizozemac iz Jumbo – Visma Cycling Team s vremenom od 1:13:17. Na umaškom vjetru drugi najbolji rezultat ostvario je Henri Uhlig iz Njemačke, Red-Net-Rose-Team (1:13:99), dok je treći već poznati pobjednik Trofeja Umag od prije nekoliko dana, predstavnik talijanskog Pro Teama Vini Zabu, Jakub Mareczko (1:14:16).

Današnji prolog, kako je objasnio sportski direktor Istrian Spring Trophiesa, Ivica Gržinić, zapravo predstavlja prezentaciju pojedinaca uoči trka koje slijede naredna tri dana:

Vrijeme za pojedinačni kronometar danas je bilo idealno za bicikliste. Malo bočnog vjetra im nije smetalo, nastupio je maksimalan broj sudionika, od predstavnika hrvatskog teama najbolji je bio naš Antonio Barać, 68. mjesto, s vremenom 1:18:38, uz napomenu da sprint nije njegova disciplina.

Od sutrašnje etape duge 168 km, koja će se voziti od Poreča do Funtane,  s početkom u 11 sati, očekujem da bi pobjednik mogao biti solidan sprinter koji će prevaliti brdske dionice jer cilj je u ravnici kojoj prethodi posljednja brdovita dionica, negdje oko 8 km prije cilja, odnosno oko Limskog kanala. Zbog vremenske prognoze nadamo se samo da natjecateljima neće biti prehladno i da neće biti padova zbog moguće kiše i skliskih kolnika. S dispečerskom službom HŽ-a dogovorili smo i osiguran prijelaz preko pruge.”  

Gržinić je ujedno i idejni začetnih ovih triju utrka, krovnog naziva Istrian Spring Trophies, koje se održavaju između 9 i 22 godine na našem najvećem polutoku.

Podsjećamo i da je cijelo natjecanje, zbog kojeg sudionici s predstavnicima organizacije u Istri borave puna dva tjedna, potpuno Covid – sigurno – nakon drugog testiranja od 8. ožujka – svi su i dalje negativni.

POREČ: Konstituirano Vatrogasno vijeće – Ove godine stiže 5 novih vozila i oprema protiv poplava

MO VELI MAJ: U planu prometnica OŠ Finida-Gornji Špadići, društveni dom i moderno igralište