in

POREČ: Konstituirano Vatrogasno vijeće – Ove godine stiže 5 novih vozila i oprema protiv poplava

U Vatrogasnom domu u Poreču održana je konstituirajuća sjednica vatrogasnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč. U Vatrogasno vijeće svoje članove imenuje osnivač Grad Poreč, Vatrogasna zajednica Istarske županije dok se jedna član imenuje kao predstavnik radnika. Okupljenima se na sjednici pozdravnim govorom obratio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Za predsjednika Vijeća predložen je Darko Saftić, a uz njega su u vijeću još i Lino Dobrila i Enis Žužić.

Vijeće je raspravljalo o prijedlogu Statuta, te potvrdi imenovanja zapovjednika, a spomenuta su i planirana ulaganja u opremu za ovu godinu.

Naime, JVP-CZP Poreč do rujna očekuje četiri nova vozila koja se nabavljaju na razini Istarske županije, dok iz državnog programa dolazi jedno veće vatrogasno vozilo za gašenje šuma. U suradnji s Gradom Porečom provodi se i strateški EU projekt STREAM iz područja prilagodbe klimatskim promjenama, posebno važan i značajan projekt kojim će JVP-CZP Poreč dobiti vrijednu opremu u vrijednosti 700.000 kuna. To će omogućiti da porečka postrojba bude jedna od prvih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj koja će biti opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave.

MUP: Utrka za vikend – Vozači pripazite na bicikliste!

U Umagu startao 17. Istrian Spring Trophy – U petak se vozi prva etapa od Poreča do Funtane s brdovitim dionicama