in

U Vrsaru gotovo državno prvenstvo – Medalje za KRSG Poreč i Galateu iz Funtane

Državno prvenstvo u Vrsaru - Foto Hrvatski gimnastički savez

Velikim slavljem seniorki GK Vindije i njihove glavne zvijezde Tamare Artić koja u Varaždin nosi maksimalnih 5 zlata, u Vrsaru je proteklog vikenda u organizaciji KREG Galatee završeno 31. Ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u najjačem, apsolutnom programu.

Vindija je u sastavu Tamare Artić i Lare Domislović ekipni naslov osvojila ispred srebrne zagrebačke GK Aure i KŠRG Ronda koji u Osijek nosi broncu. Pojedinačno, Tamara Artić osvojila je sva 4 pojedinačna zlata slavivši u vježbama s obručem, loptom, čunjevima i trakom. Lana Sambol (GK Aura) viceprvakinja Hrvatske je s obručem, čunjevima i trakom te brončana s loptom, njezina klupska kolegica Barbara Šelendić osvojila je srebro s loptom te broncu s čunjevima i trakom, dok je Lara Domislović brončana s obručem.

Kod juniorki naslov ekipnih prvakinja osvojio je GK Maksimir kojeg su predvodile Bianca Ema Gajšak, Ana Jurković i Mia Gvozden, srebrni je KŠRG Rondo, a brončani KRSG Poreč.

Pojedinačno, prvakinja Hrvatske s obručem i s čunjevima je Iva Janjić (KŠRG Rondo), naslov s loptom osvojila je Petra Belević (KRSG Poreč), Bianca Ema Gajšak ekipnom zlatu dodala je i ono u vježbi s trakom, dok je Iva Lišnić (KŠRG Rondo) bila najbolja s vijačom.

Ekipno kadetsko zlato pripalo je KRG Ledi zahvaljujući Tari Tripalo, Zori Delač i Giti Žitković, dok su viceprvakinje ritmičarke GK Vindije.

U subotu su pojedinačne naslove kod kadetkinja osvojile Gita Žitković s loptom i čunjevima, njezina klupska kolegica Zora Delač s vijačom, obruč je pozlatila Lorena Severac iz GK Maksimira, a traku Viktorija Rakovac iz KREG Galatee.

Uvjerljivo najbolja mlađa kadetkinja je Lara Mahmoud El Haty iz KRG Lede koja je osvojila 4 zlata – u vježbi bez rekvizita, s vijačom, obručem i loptom, dok je Aurora Ćusova (KREG Galatea) najbolja s čunjevima.

Ekipno – rezultati

SENIORKE

1. GK Vindija (Artić, Domislović) 154.950

2. GK Aura (Šelendić, Sambol, Gančev) 150.100

3. KŠRG Rondo (Jelošek, Mate) 108.350

4. KRG Zagreb (Gašparić, Pešić, Šušić) 107.900

JUNIORKE

1. GK Maksimir (Gvozden, Gajšak, Jurković) 126.200

2. KŠRG Rondo (Crljenić, Lišnić, Janjić) 125.350

3. KRSG Poreč (Belević, Ramadani) 124.850

4. GK Aura (Cizel, Bešić, Hubert) 122.75

5. KRG Sirena (Patrk, Franov, Stura) 108.9

6. KRG Zagreb (Juričinec, Matošević, Videc) 105.000

7. KŠRG Rondo (Slovaček, Brstilo) 98.650

KADETKINJE

1. KRG Leda (Tripalo, Delač, Žitković) 116.100

2. GK Vindija (L. Tomašković, Kocijanc, Jergan) 110.550

Izvor – Tekst&Foto Hrvatski gimnastički savez

Samanta Fabris i Rene Sain - Foto Hrvatski odbojkaški avez

Transfer: Samanta Fabris i Rene Sain u novim dresovima – Opet u jakim europskim klubovima

Foto Istarska županija Bodybuilding klub Mornar pula

Prijem: Pulski Bodybuilding klub Mornar osvojili 3 medalje na europskom prvenstvu