in

Transfer: Samanta Fabris i Rene Sain u novim dresovima – Opet u jakim europskim klubovima

Samanta Fabris i Rene Sain - Foto Hrvatski odbojkaški savez

Donosimo važne novosti za dvije istarske odbojkašice i reprezentativke. Kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris napustila je ruski Dinamo iz Kazanja i seli u Tursku, gdje će igrati za klub Eczacibasi Spor Kulubu u Istanbulu, a libero Rene Sain opet seli u Njemačku.

S ukupno 28 osvojenih naslova prvaka Turske, 8 kupova i 2 superkupa te osvojenom Ligom prvakinja, to je najuspješnija turska odbojkaška ekipa. Ujedno je i najuspješnija ženska ekipa u povijesti turskog sporta. Eczacıbaşı prvi je ženski odbojkaški klub koji je dva puta zaredom osvojio FIVB-ovo klupsko prvenstvo, odnosno obranio naslov. Time su postala najuspješniji ženski turski klub u sudjelovanju bilo kojeg svjetskog natjecanja.

Porečanka Rene Sain proteklu je sezonu igrala u splitskom klubu Marina Kaštela s kojem je u ožujku osvojila Kup Hrvatske. Ondje je stigla lani u listopadu a sada je objavila da seli u Njemačku.

Naime, igrat će u Bundesligi za VC Wiesbaden, gdje će zauzeti svoju poziciju libera. Već je igrala u Njemačkoj, i to sezonu 2018./2019. za klub VfB Suhl LOTTO Thüringen.

Svoje je prve korake imala u OK Poreč, a zatim je igrala dvije godine u Češkoj, uslijedila je Njemačka, zatim Rumunjska te francuski RC Cannes. Zatim je odigrala zadnju sezonu u OK Marini Kaštela, da bi je sad novi ugovor vratio u Njemačku.

Podsjetimo da je Samanta odvela Dinamo Kazan do prvog ruskog Superkupa u povijesti kluba odmah u prvoj sezoni kada je zaigrala za njih, a to je bio jedini trofej koji je klubu nedostajao! Dinamo Kazan osnovan je 2002. godine i jedan je od najtrofejnijih ruskih odbojkaških klubova sa šest nalova nacionalnog prvaka, pet naslova pobjednika kupa te po jednim naslovom svjetskog i europskog klupskog prvaka.

Samanta je karijeru počela u ŽOK-u Rijeka 2008 a nastavila nakon toga u Italiji gdje je godinama igrala u eminentnim klubovima prve lige, odakle je 2019. otišla u Rusiju.

Rene i Samanti želimo puno sreće u novim klubovima!

Ljetni kamp Maximvsa - ilustracija poreč

Otvoreni upisi u ljetni kamp porečkih Maximvsa

Državno prvenstvo u Vrsaru - Foto Hrvatski gimnastički savez

U Vrsaru gotovo državno prvenstvo – Medalje za KRSG Poreč i Galateu iz Funtane