in

U Vrsaru uspješno završen 8. Galatea cup: Brojne medalje za male gimnastičarke

Foto KREG Galatea - Turnir u Vrsaru

U Dvorani Saline u Vrsaru od 12. do 14. travnja KREG Galatea Funtana-Vrsar organizirao je svoj tradicionalni 8. po redu Galatea Cup, međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici.  Na turniru je sudjelovalo više od 500 gimnastičarki iz 30 klubova i 10 država: Austrije, Češke, Slovenije, Slovačke, Italije, Australije, Čilea, Crne Gore, Hrvatske. Sve gimnastičarke odradile su odlične nastupe, a organizator se i ove godine potrudio da ih sve nagradi. 

Članice kluba KREG Galatea su na turniru ostvarile odlične rezultate. Za sve ove predivne i izražajne vježbe gimnastičarki kluba KREG Galatea zaslužna je inspirativna i kreativna trenerica-koreografkinja Anna Bosykh.

Foto KREG Galatea - Turnir u Vrsaru
Foto KREG Galatea – Turnir u Vrsaru

U individualnom dijelu turnira u kategoriji 2011 A Viktorija Rakovac osvojila je odlično 3. mjesto u vježbama s loptom i čunjevima. U istoj kategori Umma Ramadani osvojila je 7. mjesto u vježbi s obručem i proglašena je za Miss Galatea. U kategoriji 2013 B Lena Stanislava Mrkobrada osvojila je 1. mjesto u višeboju i vježbi s obručem te 2. mjesto u vježbi s loptom. U istoj kategoriji nastupala je Gala Velenik te osvojila 4. mjesto u vježbi s obručem i 5. mjesto u vježbi s loptom. Aurora Jelaš natjecala se u kategoriji 2014 B te osvojila 2. mjesto u vježbi bez rekvizita.

U kategoriji 2014 A 2. mjesto u vježbi s vijačom osvojila je Stefani Valenta. U kategoriji 2013 B-light Lucija Diuć osvojila je 2. mjesto u vježbi s obručem. Lana Đurić osvojila je 2. mjesto u vježbi bez rekvizita u kategoriji 2015 B. U kategoriji 2015 B-light natjecala se Mila Rakovac i osvojila 1. mjesto u vježbi bez rekvizita. Mia Benčić osvojila je 2. mjesto u vježbi bez rekvizita u kategoriji 2016 B i mlađe.

Foto KREG Galatea - Turnir u Vrsaru
Foto KREG Galatea – Turnir u Vrsaru

U kategoriji 2016 i mlađe natjecala se Lena Velenik i osvojila 3. mjesto u vježbi bez rekvizita.

U grupnom dijelu natjecanja u kategoriji 2013-2014 A 2. mjesto osvojile su Mara Jurcan, Nina Lucija Dobša, Erina Abdiu, Aurora Jelaš i Stefani Valenta u vježbi s 5 obruča.

U kategoriji duo/trio nastupale su Eleonora Banko i Ana Babić osvojile su 3. mjesto u vježbi s obručem, Mila Rakovac, Dona Laković i Helena Glavaš i osvojile su 1. mjesto u vježbi bez rekvizita te Viktoria Jovanovski i Mia Benčić koje su osvojile 2. mjesto u vježbi bez rekvizita.

-Sva tri dana natjecanja imali smo priliku uživati u odličnim plesnim izvedbama gimnastičarki svih uzrasta. Ponosni smo na sve ostvarene rezultate naših gimnastičarki na ovako jakom turniru. Još jednom se želim zahvaliti na podršci Općini Vrsar, Općini Funtana, Turističkoj zajednici Vrsar, Montrakeru te rukovodstvu sportske dvorane Saline. I jedno veliko hvala svim roditeljima djevojčica našeg kluba koji su nesebično radili na realizaciji ovako velikog i lijepog turnira, izjavila je Elena Bosykh, predsjednica kluba KREG Galatea.

Foto Policijska uprava istarska

Mladi članovi Istarskog svemirskog programa surađuju s policijom: U morsku istraživačku misiju zajedno poslali “kraken”

hoditi i zdravi biti novigrad

Novigrad za Dan planeta Zemlje priprema brojne aktivnosti: “Hoditi i zdravi biti”, eko akcija, sadnja drveća, modna revija…