in

USB Poreč: Kreću upisi za nove aktivnosti – od sportskog plesa, hip hopa i svile do glazbenih radionica i cirkusa

Foto USB Poreč

Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč otvara upise za postojeće i nove članove, uz potpuno obnovljen izbor raznolikih aktivnosti osmišljenih za zdravo i veselo odrastanje. U dvoranama u Vlašićevoj ulici uskoro će krenuti treninzi suvremenog i jazz plesa te hip hop, breakdance, mali cirkus, ali i ples na svili, radionica ritma i pjevanje.

Program suvremenog i jazz plesa (koji obuhvaća i show dance i akrobatiku) namijenjen je svim dosadašnjim plesačicama i novim članovima uzrasta od 6 do 10 godina koji se plesom žele baviti ne samo kao umjetnošću, već i kao sportskom (olimpijskom) disciplinom i sudjelovati na sportskim natjecanjima i turnirima prema pravilima Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Upisati se mogu i starija djeca koja imaju već određeno predznanje, odnosno predispozicije i ambicije za takvu vrstu aktivnosti. Sve njih očekuju treninzi triput tjedno sa stručnim i iskusnim mentoricama Ivanom Domazet i Chiarom Sirotić te asistenticom Emili Ritoša, učenje klasične i moderne baletne tehnike s prvakinjom Baleta HNK u Zagrebu Mirnom Sporiš te zahtjevnije koreografije i pridruživanje USB-ovom ansamblu solista koji redovito postižu iznimne rezultate, osvajaju nagrade i zadivljuju publiku na natjecanjima. 

Predškolci od 4 do 6 godina nastavit će plesati dvaput tjedno s trenericom Sarom Mršić. Osim dosadašnjih članova, prijaviti se mogu i novi istog uzrasta. Mališanima od 4 do 6 godina namijenjena je i radionica “Mali cirkus”, a onima od 4 do 14 godina breakdance. USB-ov cirkus je prava mala razigrana škola života, ispunjena cirkuskom umjetnošću poput žongliranja, balansiranja i pantomime te otkrivanjem i usavršavanjem vještina, koncentracije i ravnoteže. Obje ove aktivnosti održavaju s dvaput tjedno, a vodi ih Valentin Gašparini, odgajatelj i popularni majstor cirkuskih vještina s 15-godišnjim iskustvom u radu s djecom.

Dvaput tjedno na rasporedu je i ples na svili – atraktivne i sve popularnije zračne akrobacijeza šestogodišnjake i starije (uključujući i odrasle). S polaznicima radi voditeljica Veronika Vlašić, školovana, certificirana trenerica plesa na svili i magistra nutricionizma. Pripreme se redovito odvijaju u dvorani, a poseban su doživljaj periodični nastupi pred publikom na otvorenom, pod krošnjama starih stabala.

Subote u USB-u rezervirane su za hip hop pod vodstvom Ivone Jelovac, dugogodišnje plesačice koja se posebno obrazovala na području urbanih plesnih stilova. Program je osmišljen za osnovce koji će dobiti prigodu ne samo naučiti plesne korake i izraziti svoju osobnost pokretom, već poraditi na svojim motoričkim sposobnostima i samopouzdanju te steći nove prijatelje s kojima će formirati složan i uigran „crew“ – ekipu koja zajedno vježba i stvara.

Za sve koji vole i žele pjevati spremna je pjevačka radionica u kojoj će učiti i zabavljati se zajedno s našim popularnim pjevačem Gordanom Gregurovićem. Radionica je na rasporedu dvaput tjedno, a rad je organiziran grupno za tehnike disanja i pjevanja te individualno (po dvoje učenika).

Još jedna novost je radionica ritma za djecu osnovnoškolske (10+) dobi pod vodstvom učiteljice klavira Karle Šain. Radi se o zabavnom i edukativnom sadržaju koji će djeci i mladima omogućiti da istraže svijet glazbe, a cilj je potaknuti kreativnost, razvijati motoričke sposobnosti i unaprijediti glazbeni sluh. Zainteresirani će imati prigodu naučiti osnove ritma kroz jednostavne i privlačne aktivnosti poput udaranja u bubnjeve, plesanja, pjevanja, glazbene igre i korištenja različitih perkusija. Na taj će se način izraziti kroz glazbu, razviti svoje glazbene talente i steći temeljne vještine koje će im koristiti u budućem glazbenom putovanju.

Sve aktivnosti startaju 2. listopada i trajat će do početka lipnja, a upisi započinju danas i to putem sljedećeg google obrasca: 

https://forms.gle/HyaW34Et1kgLy9Yc6

Detaljnije informacije moguće je dobiti telefonom na broj 095 517 6388 (Valentin) ili 095 9072457 (Ivana), radnim danima od 10 do 14 sati.

Foto Grad Poreč - Ilustracija

POREČ i ove godine osigurao sredstva za 23 pomoćnika u nastavi

Foto TZ Poreč

TZG POREČ: Interpretativne šetnje kroz povijest „La mula de Parenzo“ oduševile sudionike