in

USB Poreč zaključio godinu fantastičnim uspjehom na Island dance competitionu

Udruga mladih Urbana subkulturna baza (USB) Poreč zaključila je plesnu godinu fantastičnim uspjehom na međunarodnom natjecanju Island dance competition, koje je proteklog vikenda u Malinskoj na Krku okupilo oko 1.600 sudionika s više od 400 koreografija. Na Gala večeri sa selekcioniranim najboljim izvedbama, prvo mjesto i nagradu od 300 eura zaslužile su Sara Đukić, Lana Brčić, Emili Ritoša, Nina Puniš i Gaia Mingon. Osim toga, grupa Speed 2 nagrađena je vaučerom za kotizaciju za međunarodno natjecanje u Beogradu, a solistica Lana Brčić vaučerom za Master Dance Festival Lukec open, međunarodno natjecanje zakazano početkom sljedeće godine u slovenskim Brežicama. USB-ove plesačice osvojile su ukupno čak 12 zlata, po pet srebra i bronci, zatim šest četvrtih mjesta, pet petih, jedno šesto, po dva sedma i osma te jedno deveto, predstavivši svoj Poreč na najbolji mogući način.

Zaslužena je to kruna marljivog rada i talenta djevojčica i djevojki (i pokojeg dječaka) te predanosti trenerica tijekom cijele školske godine. U rezultate treninga, kao i u kvalitetu i maštovitost koreografija imali su se prigodu uvjeriti roditelji, nonići, prijatelji i sugrađani USB-ovki na priredbi u porečkoj Sportskoj dvorani Veli Jože, uoči natjecanja u Malinskoj. Tom su prigodom zajednički otplesanom „We are family“ USB-ovci demonstrirali svu svoju pozitivnu energiju, zajedništvo, ljubav prema plesu i radost kretanja. Zasluženo su ispraćeni velikim aplauzima i navijanjem.  

– Jako smo sretne i ponosne postignutim, vrijednim uspjesima na natjecanjima, ali najviše radošću i motiviranošću naše djece i mladih koji se izražavaju, druže i zdravo rastu kroz ples. Pred nama su sad novi zadaci. Doista se veselimo nastavku rada, najprije u ljetnim plesnim kampovima, a zatim, na jesen, ponovno u našim grupama, kao i svim budućim nastupima pred publikom i iskustvima koja donose natjecanja. U svemu tome nas redovito prati Grad Poreč i zato mu od srca zahvaljujemo, kao i roditeljima koji su posebno dragocjena karika u svemu tome, rekla je koreografkinja, trenerica i predsjednica USB-a Ivana Domazet, čestitajući na rezultatima postignutim u Malinskoj i porečkom plesnom studiju MOT 08 s kojim ih vezuju lijepo prijateljstvo i suradnja.

Pri kraju upisi u USB-ov Ljetni plesni kamp u Poreču

USB-ov Ljetni mjuzikl kamp u Taru je „rasprodan“ u rekordnom roku, ali zato još uvijek ima mjesta u Ljetnom plesnom kampu u Poreču, za koji su upisi pri kraju. Polaznike očekuje usvajanje novih plesnih koraka, plivanje, vježbanje, druženje i pregršt drugih kreativnih i zabavnih aktivnosti. Kamp je namijenjen osnovcima i mališanima od 4 do 6 godina, o kojima će voditi brigu educirani voditelji, i to u tri smjene na Plaži Pical i u Palestri. Sve detalje moguće je pročitati na sljedećem linku putem kojeg se vrše i upisi:

!!!! Upisi u ljetni plesni kamp !!!! (google.com)

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Sređene ulice u starom gradu – Čak 500 kvadrata popločeno “Kanfanarom bajaderom”

Foto Zajednica Talijana Vižinada

VIŽINADA: Zajednica Talijana slavi 30. rođendan u nedjelju