in

Uspjeh malih porečkih kuglača: DEA GAŠPARINI zlatna, a srebrni SARAH PRAĐENO i MARKO AŠPAN

Ovog vikenda na kuglani u Otočcu održano je Pojedinačno prvenstvo u kuglanju za najmlađe kuglačice i kuglače u kategorijama U9, U10, U11 i U12, te za kadete/kinje U14 i mlađe juniore/ke U18 za područje HKR Zapad.  Ukupno je nastupilo 105 kuglačica i kuglača.
Iz porečkog Kuglačkog kluba Istre prijavljeno je čak 19 natjecattelja, ali zbog obaveza dvojica kuglača iz kategorije U18 nije nastupilo. Najbrojniji su bili polaznici Škole kuglanja koja pri ženskom kuglačkom klubu djeluje od prosinca.

Oni najmlađi U9 bili su najbrojniji, a i najuspješniji. Kod djevojčica Dea Gašparini osvojila je zlatnu medalju, a Sarah Prađeno srebrnu medalju.

Kod dječaka u toj kategoriji najuspješniji je bio Marko Ašpan s osvojenom srebrnom medaljom, a nastupali su još Lukas Kanjuh, Mario Žiković, Lean Labinjan, Gabrijel Dujmović i najmlađi takmičar Leon Prađeno s nepune četiri godine.
U kategoriji U10 kod djevojčica nastupale su Nina Gašparini koja je osvojila brončanu medalju i vrlo uspješna Maja Tomičić. Kod dječaka u toj kategoriji nastupio je Lukas Simonetti.
Nika Štetić nastupila je u kategoriji U11 i za svega četiri čunja izgubila je treće mjesto.
Za kadetkinje nastupila je Dora Štetić, a za kadete Luka Ašpan.
Kod najstarijih U18 nastupile su Sindy Jelenić i Barbara Buretić, a kod muških Marko Sladovski.
-Osvajačima medalja treba čestitati ali i svima ostalima na trudu i upornosti u igri, priopćili su iz porečkog kuglačkog kluba.
 

autor: Ženski kuglački klub Istra Poreč (ŽKK Istra)

sport djeca vježbe

Uz nacionalni Dan zdravih gradova: Zašto promišljati i brinuti o ZDRAVLJU?

POREČ: Radnik POŠTE teško ozlijeđen na poslu