in

Utrka startala na LIMSKOM KANALU: Dominacija Talijana na Rallyju Two Castles

Talijanska posada Adriano Scaicon – Rudi Tessaro u Škoda Fabiji R5 pobjednica je trećeg izdanja Rally Two Castles održanog za vikend na području Općine Kanfanar, sa startom i ciljem u Limskom kanalu. Bio je to premjerni nastup posade u Limskom kanalu i Scaiconova prva „generalka“ u 56 godina života. U rally se vratio nakon sedam godina pauze i s iznajmljenim automobilom.
Nedjeljni show na makadamu u organizaciji Skok racinga i Poreč motorsporta ove je godine privukao najveći broj posada, njih 67 koliko ih je u subotu odradilo prijem i verifikaciju, a u popodnevnim satima i shakedown na novom poligonu u Gambetićima. Osam brzinaca ukupne dužine 55 kilometara odradila je i talijanska posada Giovanni Busetti i Claudio Blaseotto. Sa zaostatkom od 1:54 minute zauzela je drugo mjesto generalke. Na trećem je mjestu još jedna talijanska posada, Massimo Fusa i Diego Beltrame.
Najbrojnije na natjecanju bile su posade iz Italije, 14 ih je bilo iz Slovenije, dok je hrvatskih bilo tek 5. Od domaćih sudionika valja istaknuti premjerni nastup majke i sina Milokanović, Nadu i Donalda. Unatoč razbijanju automobila već na shakedownu u Gambetićima, kada su mislili da je njihovom nastupu kraj, ostvarili su odličan rezultat i 39. generalke. „Kovačenje“ do dugo u noć uoči samog starta u nedjelju urodilo je plodom. Nažalost, hrvatski favoriti, supružnici Karlo i Klaudia Kovačić iz Poreča u Mitsubishi Lancer EVO IX nisu uspjeli do ciljne rampe. Iako su nakon prvih šest brzinaca čvrsto držali drugo mjesto generalke, na predzadnjem su ispitu izletjeli i zabilježili teži udes. Karlo je ozlijedio ruku, dok je Klaudija prošla bez posljedica.
Utrkom u Limskom kanalu otvorena je sezona automobilizma 2020. u Istri, dok je u kalendaru Hrvatske ovo bila druga ovogodišnja stanica automobilista. Sunčano vrijeme i proljetne temperature uz stazu između dva kaštela izmamili su velik broj gledatelja, zaljubljenika u oktane. Manifestaciju je začinila kiša koja je dan uoči samog natjecanja natopila istarsko tlo, piše u priopćenju organizatora.

ZA DOMAĆE: Od 17. veljače prijave za akciju TJEDAN ODMORA VRIJEDAN

Kaznena prijava zbog crtanja grafita